Ozzy Osbourne paljastaa Eddie Van Halenin pyytäneen häntä erään kerran Van Halenin laulajaksi – ”Hän taisi olla vähän humalassa”

Ozzy Osbourne vuonna 2011.
Markus Laakso

Eddie Van Halenin menehdyttyä 6. päivä kuluvaa kuuta, lukemattomat kitaravirtuoosin muusikkokollegat ovat muistelleet miestä ja kertoneet tarinoita tämän edesottamuksista niin sosiaalisessa mediassa kuin haastatteluissaankin. Myös Ozzy Osbourne on kertonut omia muistojaan hollantilaissyntyisestä taiturista SiriusXM:n Ozzy Speaks -ohjelmassaan.

Pimeyden prinssi tutustui Van Haleniin jo vuosikymmeniä sitten. Black Sabbath otti Van Halenin lämppärikseen vuonna 1978 ja innokas kalifornialaisnelikko päätyi varastamaan show’n ilta toisensa jälkeen, jonka seurauksena Ozzy kommentoi kuuluisasti: ”[Van Halen] oli niin hyvä, että sen olisi pitänyt olla kiertueen pääesiintyjä”.

”Sitä luulee nähneensä kaiken. Sitten aivan tyhjästä tulee joku, joka mullistaa soittamisen täysin”, Ozzy hämmästelee vielä näin reilut neljä vuosikymmentä myöhemmin. ”Eddien soiton katsominen oli kuin… hänen kätensä viuhuivat kuin joku hämähäkki. Se oli merkittävää. Hän sai sen näyttämään niin helpolta.”

Ozzyltä kysyttiin, päätyikö hän koskaan tekemään missään muodossa yhteistyötä Eddien kanssa.

”Ei, ei, ei”, mies vastaa. ”Hän soitti minulle kerran ja kysyi, että haluaisinko laulaa hänen bändissään — kauan sen jälkeen kun Sammy [Hagar oli lähtenyt bändistä]. Hän taisi olla vähän humalassa.”

”Olemme kaikki syyllistyneet samaan — soitelleet neljältä aamuyöstä ja [siansaksaa sammaltaen]”, Ozzy päättää.

Ozzy siirsi äskettäin No More Tours 2 -kiertueen Euroopan osuuden tältä syksyltä ensi vuoden puolelle. Pimeyden prinssi konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla näillä näkymin 17. helmikuuta 2022.