Painijalegenda Hulk Hogan väitti kerran miltei päätyneensä Metallican basistiksi – James Hetfield muistaa asian tosin hieman toisin

Hulk Hoganin ja Metallica-miesten tarinat poikkeavat hieman toisistaan.

Kenties kaikkien aikojen tunnetuin showpainilegenda Hulk Hogan on männä vuosina kertonut tarinoita jos jonkinmoisia, mutta yksi musiikillisessa mielessä mielenkiintoisimmista on eittämättä ollut miehen väitös siitä, että hän miltei päätyi Metallican basistin paikalle. Metal Injection raportoi tämän tapahtuneen miehen mukaan Metallican etsiessä korvaajaa edesmenneelle Cliff Burtonille. Hulkster puhelikin aiheesta seitsemän vuotta sitten The Sunille seuraavasti:

”Olin sessiomuusikko ennen painiuraani. Soitin bassoa. Olin hyvää pataa Lars Ulrichin kanssa ja hän kysyi minulta yhtyeen alkutaipaleella haluaisinko soittaa bassoa Metallicassa, mutta siitä ei sitten loppujen lopuksi tullut mitään.”

Jutun paisuttua tarpeeksi suureksi, yhdysvaltalainen radiojuontaja Howard Stern tiedusteli showssaan vierailleelta Lars Ulrichilta oliko tarinassa mitään perää, johon rumpali vastasi: ”Hulk kuka?” ja kertoi ettei ollut koskaan tavannutkaan Hogania. Tämän seurauksena Hoganin tarina tarkentui seuraavanlaiseksi:

”Kuulin Metallican tarvitsevan basistia ja voi veljet, kirjoittelin kirjeitä ja nauhoitin itseäni soittamassa, lähetellen hakemustani heidän managereilleen. Yritin tavoitella heitä puhelimitse. Yritin kahden viikon ajan, mutta en koskaan kuullut heistä mitään. Odotin heiltä puhelua, mutta en koskaan saanut sitä. Kaikki vihaajat huutelivat ’Et koskaan koesoittanut Metallicalle!’ enkä tietenkään tehnytkään niin, mutta ainakin yritin!”

James Hetfield pääsi ottamaan kantaa Hoganin väitteisiin taannoisessa videohaastattelussa, jossa hän sai tukun kuvia kouraansa reaktioiden toivossa. Yhdessä näistä komeili Hoganin naamataulu, jolloin Hetfield alkoi muistella herrojen (olematonta) yhteistä historiaa vieno hymy huulillaan.

”En tiedä historian Hogan-versiosta. En muista häntä”, Hetfield naureskelee. ”Miten se menikään? Hän oli hetken aikaa bändissä?”

Haastattelijan kertoessa, että Hogan väitti koesoittaneensa bändille, Hetfield tyrmää moisen väitteen tyystin: ”Häh? Ei todellakaan. Mutta olisihan se ollut hyvä yhdistelmä. Hän saa meidät näyttämään hyvin pieniltä.”