”Painukaa vittuun. Emme voi kääriä itseämme pumpuliin” – 76-vuotias The Who -legenda ei suostu eristäytymään kotiinsa

Ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään tukevasti lukeutuva The Who -solisti Roger Daltrey ei suostu eristäytymään kotiinsa, vaikka Ison-Britannian hallitus niin suositteleekin.

”Asun maaseudulla, joten se on helpompaa”, rocklegenda kommentoi Expressille. ”En voi kuvitella millaista on olla jumissa kämpässä Lontoossa kahden lapsen kanssa… En valita mistään, mutta olen 76-vuotias, eikä kukaan komentele minua pysymään sisällä. Painukaa vittuun. Emme voi kääriä itseämme pumpuliin.”

Daltrey sanoo ymmärtävänsä, miksi pandemian hoitoon liittyen on esitetty niin monia toisistaan eriäviä metodeja niin Isossa-Britanniassa kuin muuallakin maailmassa.

”Jokaiselle akateemikolle, joka kertoo meille jotain tieteeseen perustuen, löytyy toinen yhtä meritoitunut vastapari, joka sanoo, että ’Ei, olet väärässä ja meidän tulisi tehdä näin.’ Ei mikään ihme, että kansa ja hallitus on sekaisin, ja että ympäri maailmaa on saatu niin erilaisia tuloksia tämän tilanteen hoidosta.”

Mies kertoo kuitenkin olevansa hyvin ylpeä virusta vastaan päivittäin taistelevasta hoitohenkilökunnasta. Muusikoiden puolesta mies tuntee kuitenkin suurta surua.

”Minusta tuntuu pahalta nuorten muusikoiden puolesta… sekä orkesterimuusikoiden, jotka ovat opiskelleet vuosia ja vuosia soittaakseen orkestereissa”, mies sanoo. ”Heillä kenelläkään ei ole töitä – roudareilla, rekkakuskeilla, valomiehillä. Koko bisnes pyörittelee vain peukaloitaan… se on hirveää.”