Päivälleen 30 vuotta sitten ilmestyi räyhäkäs klassikko, jonka ilmestyessä bändi oli jo ehtinyt hajota

https://www.youtube.com/watch?v=gd3HTU2a2mA&pbjreload=10

Kun missä tahansa maailmankolkassa nimetään death metalin ja grindcoren merkittäviä pioneereja, niin takuuvarmasti esiin nousevat Death, Entombed, Morbid Angel, Carcass ja Napalm Death.

Selvästi harvemmin mainitaan Los Angelesissa vuonna 1987 perustetun Terrorizerin nimi.

Tähän voi olla montakin syytä, ja yksi on tietenkin se, että Terrorizer oli jo ehtinyt hajota (ensimmäisen kerran) siinä vaiheessa, kun maineikas brittiyhtiö Earache Records puski pihalle yhtyeen klassisen World Downfall -debyytin. Albumin ilmestymisestä on tänään kulunut tasan kolmekymmentä vuotta, ja sen äärellä pääsee tuossa yläpuolella.

World Downfallilla soittavat rumpali Pete ”Commando” Sandoval (Morbid Angel), kitaristi Jesse Pintado (Napalm Death), laulaja Oscar Garcia (Nausea) ja basisti David Vincent (Morbid Angel), ja pitkäsoitto on eräs (painavan) popularimusiikin historian aukottomimmista todisteista siitä, että joskus superkokoonpanotkin onnistuvat kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoisesti.

David Vincentin tuottama ja Scott Burnsin Morrisound Recording -studiossa kahdeksassa (?) tunnissa äänittämä noin 36-minuuttinen albumi ei ole menettänyt piiruakaan tehostaan kolmessakymmenessä vuodessa. Ei olekaan mikään ihme, että ilman jarrupoljinta kaahaavan nelikon armoton riffi- ja blastbeatmyrsky on vaikuttanut tuhansien muiden bändien tekemisiin menneiden vuosikymmenien aikana.

Ai niin: Terrorizerin tarinaan toki kuuluu se, että ”grindin kummisetä”, Napalm Deathin ja aika monen muun mahtavan yhtyeen basisti Shane Embury, oli aikoinaan vahvasti vaikuttamassa siihen, että Earache Records kiinnitti Terrorizerin artistikatraaseensa. Kun Embury nimittäin aikoinaan kuuli Terrorizerin demoja, miehen vakuuttuminen oli sitä luokkaa, että hän kiikutti nauhoitukset oitis Earachen kipparin Digby Pearsonin työpöydälle…

Ja loppu on taas kerran death metalin ja grindcoren historiaa.