Paljastus Beastie Boys -kirjassa: hittibiisi Sabotage on oikeastaan kettuilua aivan tietylle henkilölle

https://www.youtube.com/watch?v=z5rRZdiu1UE

Listen all of y’all it’s a sabotage” – mutta kuka sabotoi ja mitä? Tähänkin visaiseen kysymykseen on nyt saatu vastaus. Rolling Stone nimittäin julkaisi pätkän uudesta Beastie Boys -kirjasta Beastie Boys Book, ja siivusta selviää, millainen tarina vuoden 1994 hittisingleen liittyy.

Kappale sai innoituksensa Ill Communication -albumin tuottajasta Mario Caldato Juniorista. Kertomuksen mukaan Beastie Boys -kolmikko jahkaili studiossa niin pahasti, että Caldato poltti päreensä tämän tästä painostaen muusikoita saamaan jotain valmiiksi.

”Olimme todella päättämättömiä sen suhteen, miten, missä ja milloin saisimme kappaleita tehtyä. Mario alkoi turhautua, ja tämä on lähinnä hyvin kohtelias tapa kuvailla sitä, miten hän sai raivokohtauksia ja huusi meille, että meidän täytyy saada hommaa eteenpäin”, kirjassa kerrotaan.

Niinpä yhtye hylkäsi Sabotagen alkuperäisen version ja äänitti uuden, Caldatolle omistetun näkemyksen.

”Ajattelin, että olisi hauskaa tehdä biisi siitä, miten se on Mario joka pidättelee meitä. Miten hän yrittää pilata kaiken, sabotoida suuret taideteoksemme”, Ad-Rock kertoo kirjassa.

Ja loppu onkin historiaa. Yläpuolelta voi katsoa biisin loisteliaan videon, se kyllä kestää kulutusta kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Can’t stand it!