Paluu vanhoihin pahoihin aikoihin – Nine Inch Nails julkaisi sähäkän livevideon vanhan kokoonpanonsa reunion-keikalta

27.9.2022 14:16

Tiesitkös, että Nine Inch Nails on maailmanhistorian ensimmäinen yhtye, joka sai Grammy-palkinnon sellaisesta sävellyksestä, jossa lauletaan nyrkkinainnista? Kyllä vain: palkitseminen tapahtui vuonna 1993 ja kappale oli nimeltään Wish. Biisi julkaistiin mukavassa nousussa olleen industrial-suunnannäyttäjän Broken-ep:llä, ja seuraavana vuonna oli sitten The Downward Spiral -superklassikon vuoro. Loppu onkin raskaan musiikin historiaa.

Ilmeisesti 57-vuotias Reznor potee nykyään pientä nostalgiahuumaa, sillä 24. syyskuuta nähtiin Nine Inch Nailsin 1990-luvun alkupuolen miehistö yhtaikaa lavalla ensi kertaa vuosikymmeniin. NIN soitti kotikaupungissaan Clevelandissa ensin nykymiehistöllään, mutta show’n loppupuolella Richard Patrick, Chris Vrenna, Danny Lohner ja Charlie Clouser ilmaantuivat lavalle esittämään bändin alkuvuosien bravuureita.

Nyt orkesterin Youtube-kanavalle on ilmaantunut Wish-tulkinta tuolta keikalta, ja varsin asiallisestihan tuo wanha ikivihreä herroilta edelleen taittuu. Miten lienee, mahtaako reunion saada vielä joskus jatkoa? Vanhoja faneja ilahduttaisi tällainen erikoiskiertue varmasti!

Lisää luettavaa