Panteran varhaistuotannosta ei kannata odotella uudelleenjulkaisuja, täräyttää basisti Rex Brown – tylyttää samalla ex-laulajaa

7.2.2021 17:24

Ennen kuin Panterasta muodostui kaikkien tuntema groove metal -jyrä, yhtye oli Terry Glazen keulakuvittama glam metal -poppoo. Mies äänitti yhtyeen kanssa kolme albumia ennen kuin sai kenkää musiikillisten erimielisyyksien vuoksi ja korvattiin Phil Anselmolla.

Yhtyeen alkuaikojen tuotannosta voi olla montaa mieltä, mutta ainakaan Pantera-basisti Rex Brown ei pidä sitä juuri minään.

”Vanha laulaja? Se juttu ei kulkenut yhtään minnekään”, mies täräyttää Eon Musicille. ”Hän ei ollut samalla aaltopituudella meidän kolmen muun kanssa. Jätkä ei ole ollut koskaan töissä. Nänen hänet jauhamassa lehdissä ja se on sellainen juttu, että ’Jäbä, olit bändissä neljä vitun vuotta, tiedätkö? Nyt haluat mainetta ja kunniaa 35 vuotta myöhemmin? Sori vaan kaveri, se juna meni jo!’ En halua antaa kunniaa kelle se ei kuulu. Jutusta kehittyi jotain ihan muuta, kun Phil tuli bändiin, ja se oli se nykyisin tuntemamme Pantera. Siksi en koskaan puhu noista vanhoista levyistä.”

”On ihan kiva muistella menneitä ja niin poispäin, mutta se on kaukana asioista, joita herätessäni ensimmäiseksi mietin. ’Hei, muistatko Nothing On (But The Radio) -biisin ja sen laulajan?’ En! Vihaan tuollaisia vitun biisejä, mutta se oli osa kasvuprosessia, ja nyt kun matsku on saatavilla ja ollut bootlegeillä satojatuhansia kertoja, ihmiset pitävät sitä osana historiaamme. Sitä se ei ole. Mikäli Phil ei ole laulamassa, kyse ei ole Panterasta. Niin minä asian näen.”

Brown sanookin, ettei Pantera tule koskaan uudelleenjulkaisemaan Glaze-aikakauden levyjä.

Lisää luettavaa