Pariisin Kevään uusi albumi on julki – syksyllä on luvassa myös muhkea 16 keikan kiertue

Pariisin Kevät.
Sofia Okkonen

Pariisin Kevät julkasi viime yönä seitsemännen studioalbuminsa. Reuna-levyltä on aiemmin kuultu kolme singleä, mutta nyt koko hela hoito on siis kuultavissa esimerkiksi Spotifyn välityksellä. Tarkasta tuotos esimerkiksi täältä.

”Me haluttiin viedä musiikkia yhä pidemmälle, mitä tulee yhtäältä tiiviiseen ja vyöryävään poptunnelmaan ja toisaalta epäortodoksisiin kappalerakenteisiin. Me kuljettiin tietoisesti kauemmas sellaisesta orgaanisesta bändisoinnista – jos me koskaan sen tiiviissä ytimessä ollaan oltukaan. Avainsanoina yllätyksellisyys, immersiivisyys, havahtuminen, pakahtuminen”, kirjoittaa Arto Tuunela tiedotteessa.

Reuna on minun mielestäni hienoin albumimme. Toivon, että pidät siitä, mitä se tekee sinulle. Toivon, että pääset sisään. Toivon, että löydät jotain uutta. Toivon, että lohikäärme puhuu sinulle.”

Orkesteri julkaisi samaan hengenvetoon syyskauden keikkansa, ja niitähän riittää runsaanlaisesti. Kiertue alkaa 3.10. Tampereen Lost in Music -festareilta ja päättyy 14.12. Provinssi-risteilylle. Katso kaikki päivämäärät alapuolelta.

3.10. Tampere, Lost in Music Festival
4.10. Helsinki, Vuotalo
5.10. Espoo, Sellosali
1.11. Kuopio, Henry’s Pub
2.11. Lahti, Finlandia-klubi
8.11. Turku, Apollo
9.11. Pori, Kehräämö
14.11. Rovaniemi, Korundi (keikka siirtyy toiselle päivämäärälle)
15.11. Oulu, Teatria
16.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
22.11. Hämeenlinna, Suisto
23.11. Tampere, Pakkahuone
6.12. Jyväskylä, Lutakko
7.12. Joensuu, Kerubi
13.12. Helsinki, The Circus
14.12. Viking Grace, Provinssi-risteily