Pariisin Kevät, Kari Aalto, Refused, Iris Kukka – Parasta juuri nyt -soittolista tarjoaa tärppejä viikonlopun ja loppuvuoden keikkatarjontaan

Pariisin Kevät vuosimallia 2019.

Tällä viikolla soittolistaltamme löytyvät muun muassa kyborgimaisesti uudistunut Pariisin Kevät, Jamaikalle suuntaava Kari Aalto ja monia muita.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kuluneen vuosikymmenen kotimaisten pop-yhtyeiden ehdottomiin kärkinimiin lukeutuva Pariisin Kevät julkaisee reilun viikon päästä Reuna-albumin, joka on vuonna 2006 alkunsa saaneen yhtyeen seitsemäs kokopitkä. Jo aiemmin julkaistut Liekki ja Tuuli ovat vihjailleet aiempaa elektronisempaa ainesta Tuunelalta ja kumppaneilta, eikä perjantaina julkaistu Onks se rakkautta -single tee muutosta suuntaan.

Jos olet kiinnostunut miltä uusi, kyborgin lailla uusiutunut Pariisin Kevät kuulostaa, yhtye juhlistaa tulevana viikonloppuna albumin julkaisua erikoiskeikalla Helsingin Flow-festivaaleilla sunnuntaina 11. elokuuta. Pariisin Kevät nähdään Flow’n Red Arena -teltassa, jossa on aiempina vuosina nähty muutamiakin uudelleensyntymiä, kuten Anna Puun viimevuotinen avaruus-show.

Pertti Kurikan nimipäivistä koko kansan tutuksi tullut Kari Aalto on ennättänyt nyttemmin jo lopettaneen PKN:n ohella kokeilemaan siipiään niin surf-kitarointia ja rumpukoneita sekoittelevana sooloartistina kuin räpin, rockin ja metallin fuusioijana. Aallon tuorein alanvaltaus on reggae, jota mies esittää Kari Aalto & Rastakarai -yhtyeen keulilla. Rastakarai-orkesterin ensisinkku kantaa nimeä Saba-Daba Duba-Daba ja kokopitkää albumia on luvassa alkuvuodesta 2020.

Ruotsalainen post-hardcore-pioneeri Refused paloi loppuun pian vuoden 1998 The Shape of Punk to Come -klassikkoalbuminsa julkaisun jälkeen. Muutama vuosi takaperin paluun tehnyt bändi on julkaisemassa loppuvuodesta jo toista albumiaan uuden alkunsa jälkeen. War Music -kokopitkää ennakoi tuore Blood Red -sinkkulohkaisu, joka varmasti kasvattaa bändin fanien nälkää joulukuun 17. päivänä Circuksessa nähtävää keikkaa silmällä pitäen.

Soittolistalta löytyy näiden tärppien ohella myös Flow’ssa nähtävä Robyn, The Crashista tutun Tomi Mäkilän elektropop-alter ego Since November, rannalle ruikuttamaan jääneille laulun omistanut PastisSuklaakakkuakin makeampi Iris Kukka, brittilupaus Bishop Briggs sekä monia muita raikkaita uutuuksia.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista (34/2019):