Pariisin Kevät, Kari Aalto, Refused, Iris Kukka – Parasta juuri nyt -soittolista tarjoaa tärppejä viikonlopun ja loppuvuoden keikkatarjontaan

Tällä viikolla soittolistaltamme löytyvät muun muassa kyborgimaisesti uudistunut Pariisin Kevät, Jamaikalle suuntaava Kari Aalto ja monia muita.
7.8.2019 12:51

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kuluneen vuosikymmenen kotimaisten pop-yhtyeiden ehdottomiin kärkinimiin lukeutuva Pariisin Kevät julkaisee reilun viikon päästä Reuna-albumin, joka on vuonna 2006 alkunsa saaneen yhtyeen seitsemäs kokopitkä. Jo aiemmin julkaistut Liekki ja Tuuli ovat vihjailleet aiempaa elektronisempaa ainesta Tuunelalta ja kumppaneilta, eikä perjantaina julkaistu Onks se rakkautta -single tee muutosta suuntaan.

Jos olet kiinnostunut miltä uusi, kyborgin lailla uusiutunut Pariisin Kevät kuulostaa, yhtye juhlistaa tulevana viikonloppuna albumin julkaisua erikoiskeikalla Helsingin Flow-festivaaleilla sunnuntaina 11. elokuuta. Pariisin Kevät nähdään Flow’n Red Arena -teltassa, jossa on aiempina vuosina nähty muutamiakin uudelleensyntymiä, kuten Anna Puun viimevuotinen avaruus-show.

Pertti Kurikan nimipäivistä koko kansan tutuksi tullut Kari Aalto on ennättänyt nyttemmin jo lopettaneen PKN:n ohella kokeilemaan siipiään niin surf-kitarointia ja rumpukoneita sekoittelevana sooloartistina kuin räpin, rockin ja metallin fuusioijana. Aallon tuorein alanvaltaus on reggae, jota mies esittää Kari Aalto & Rastakarai -yhtyeen keulilla. Rastakarai-orkesterin ensisinkku kantaa nimeä Saba-Daba Duba-Daba ja kokopitkää albumia on luvassa alkuvuodesta 2020.

Ruotsalainen post-hardcore-pioneeri Refused paloi loppuun pian vuoden 1998 The Shape of Punk to Come -klassikkoalbuminsa julkaisun jälkeen. Muutama vuosi takaperin paluun tehnyt bändi on julkaisemassa loppuvuodesta jo toista albumiaan uuden alkunsa jälkeen. War Music -kokopitkää ennakoi tuore Blood Red -sinkkulohkaisu, joka varmasti kasvattaa bändin fanien nälkää joulukuun 17. päivänä Circuksessa nähtävää keikkaa silmällä pitäen.

Soittolistalta löytyy näiden tärppien ohella myös Flow’ssa nähtävä Robyn, The Crashista tutun Tomi Mäkilän elektropop-alter ego Since November, rannalle ruikuttamaan jääneille laulun omistanut PastisSuklaakakkuakin makeampi Iris Kukka, brittilupaus Bishop Briggs sekä monia muita raikkaita uutuuksia.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista (34/2019):

Lisää luettavaa