Pariisin Kevät jahtaa Kolibria – Soundi kuunteli uusia demoja

8.5.2013 12:56

Vaikka Pariisin Kevään viime vuosi täyttyi Kaikki on satua -albumin hurmiosta ja keikoista, työt jatkuvat taas ahkerasti. Soundi poikkesi maistamassa neloskiekon biisejä ja tenttaamassa Arto Tuunelalta tuoreimmat.

– Neljä demoa kehtaan soittaa, mutta näitä ei ole sitten vielä levy-yhtiökään kuullut, alustaa biisinikkari Finnvoxilla. – Detaljeihin voi tulla muutoksia, mutta päälinjat tuskin järkkyvät. Ekan työnimi on Bad Seeds, ja levyn voimaeläin sekä työnimi Kolibri.

Teksteissä päästään suositun bändin kyytiin sekä voittojen että epäilysten hetkille, takahuoneisiin ja hotellien käytäville. Arjesta irrottautumisen kuvaamisessa ennenkin kunnostautunut Arto kertoo vaikuttuneensa muun muassa Pilvikartasto-kirjasta, mutta ”leffa oli pettymys eikä tehnyt kunniaa stoorille”.

C. G. Jungin teoriat unista ja alitajunnasta odottavat kuulemma seuraavaksi tutustumistaan.

Musiikillisesti Pariisin Kevään kompassi osoittaa taas akustisesta luomusta prosessoituun ohjelmointiin, ja mielleyhtymiä uuden äärellä syntyy niin Thom Yorken tekemisten kuin Sunday Bloody Sundayn aikaisen U2:nkin suuntaan.

Myös Ilari Kivelälle, Jussi Hietalalle, Artturi Tairalle, Antti Poudalle sekä Reko Aholle aukeaa pian vaikuttamisen mahdollisuus.

– Teen kevään mittaan hommia täällä itsekseni ja jäbienkin kanssa, mutta toukokuussa lähdemme viikoksi bändileirille SF Sound -studiolle, päättää Tuunela lupaillen levyä syksyksi kauppoihin.

Lisää luettavaa