Paul McCartney julkaisee jatko-osan 40 vuoden takaiselle kulttilevylleen – maestro vastaa jälleen kaikista instrumenteista itse

Kansainvälisestä uutisvirrasta ponnahtaa esiin mitä iloisin yllätysuutinen: Paul McCartney julkaisee uuden albumin joulukuussa. Kyseessä on jatkoa vuonna 1970 ilmestyneelle McCartneylle ja kymmenen vuotta myöhemmin julkaistulle McCartney II:lle. Uutuus kantaa luonnollisesti nimeä McCartney III.

Kuten ”sarjan” aiemmissakin osissa, McCartney vastaa jälleen itse kaikista levyllä kuultavista instrumenteista, sävellyksistä ja tuotannosta. McCartney III äänitettiin aiemmin tänä vuonna Sussexissa.

”Elin eristyksissä farmillani perheeni kanssa ja vietin aikaani studiossa jokainen päivä”, McCartney kommentoi lausunnossaan. ”Minun täytyi työskennellä vähän elokuvamusiikin parissa ja lopulta siitä muodostui albumin avauskappale. Kun se oli valmis, ajattelin että ’Mitä teen seuraavaksi?’ Minulla oli materiaalia jota olin työstänyt vuosien varrella, mutta toisinaan aika oli loppunut kesken ja hommat jääneet puolitiehen. Niinpä aloin miettiä mitä kaikkea minulla oli kasassa.”

”Aloin äänittää joka päivä instrumentilla, jolla olin säveltänyt kulloisenkin kappaleen ja lisäilin kerroksia päälle. Se oli todella hauskaa”, mies jatkaa. ”Se oli enemmänkin musiikin tekemistä itselleen kuin vain työn takia. Niinpä tein juttuja, joita halusin. Minulla ei ollut aavistustakaan että siitä tulisi albumi.”

McCartney III julkaistaan joulukuun 11. päivä.

Alla levyn traileri.

McCartney III. The new album, out December 11th 🎲 Pre-order: https://PaulMcCartney.lnk.to/McCartney3

Julkaissut Paul McCartney Keskiviikkona 21. lokakuuta 2020