Paul McCartney muisti edesmennyttä Jeff Beckiä, ennen julkaisematon yhteistyön hedelmä nyt kuunneltavissa

McCartneyn ja Beckin yhteiskappale on peräisin vuodelta 1994.
30.1.2023 16:54

Kitaralegenda Jeff Beck menehtyi 10. tammikuuta. Paul McCartney on nyt muistanut edesmennyttä ystäväänsä julkaisemalla yhteistyönä syntyneen tietoiskumaisen kappaleen lähes 30 vuoden takaa, joka jäi aikoinaan julkaisematta.

Lyhyt pätkä tehtiin alkujaan vuonna 1994 McCartneyn 13-osaista Oobu Joobu -radiosarjaa varten, jossa McCartney kertoi elämästään ja monista intohimoistaan, erityisesti vegetarismistaan. Pätkän nimi on Why are they cutting down the rainforest? (suomeksi Miksi he kaatavat sademetsiä?) ja se sisältää soiton lisäksi myös Jeff Beckin puhetta. Kuuntele pätkä tuosta alapuolelta.

”Kun kuulin suru-uutisen, että hyvä ystäväni ja mahtava kitaristi Jeff Beck on menehtynyt, muistin ne ajat, kun työskentelimme vuosia sitten vegetarismikampanjan parissa. Se oli mahtavaa soittoa, olihan nyt Jeff kyseessä”, McCartney kommentoi pätkää.

McCartney oli yksi lukuisista kollegoista ja ystävistä, jotka kirjoittivat sosiaaliseen mediaan muistokirjoituksia kitarataiturin menehdyttyä. McCartney purki omia tuntojaan Twitterissä useamman viestin ketjussa.

”Tulin todella surulliseksi, kun kuulin, että Jeff Beck on kuollut. Hän oli rakastettava mies, jolla oli kiero huumorintaju. Hän soitti parasta kitaramusiikkia, mitä Isosta-Britanniasta on koskaan tullut”, McCartney twiittasi.

”Tulen aina muistamaan hienot hetket, jotka jaoimme yhdessä. Hän tuli monesti meille päivälliselle tai sitten hän ja vaimonsa Sandra isännöivät iltaa heidän talossaan. Jeffillä oli monissa asioissa moitteeton maku ja hän oli ekspertti autokokoelmansa uudelleenkasaamisessa. Hänellä oli myös virkistävän maanläheinen asenne musiikkibisnekseen.”

”Jeff Beck on poistunut rakennuksesta ja se on nyt paljon yksinäisempi paikka ilman häntä. Jumala siunatkoon Jeffiä ja hänen perhettään.”

Lisää luettavaa