Paul Simon kertoo live-esiintymisen olevan nykyisin haasteellista – syynä laulajalegendan huonontunut kuulo

23.7.2023 21:21

Paul Simon eläköityi kiertue-elämän humusta vuonna 2018 ja on sittemmin tehnyt ainoastaan pistokeikkoja. Nykyisin näidenkin tekeminen on osoittautunut haasteelliseksi, sillä Simon on menettänyt kuulonsa vasemmasta korvastaan miltei kokonaan.

”Kenelläkään ei ole sille mitään selitystä”, Simon selitti aiemmin tänä vuonna Classic Rockille. ”Joten kaikesta on tullut vaikeampaa. Reaktioni siihen oli turhautuminen ja ärsyyntyminen, ei vielä ihan silkka viha, sillä ajattelin sen menevän ohi, korjaantuvan itsestään.”

NME raportoi nyt Mojon haastattelusta, jossa Simon kertoo työstävänsä uutta musiikkia ja yrittäneensä treenata bändinsä kanssa kiertuepaluuta silmällä pitäen.

”Se on kirjaimellisesti henkireikäni, sillä en ole keksinyt kuinka esiintyä huonontuneen kuulon kanssa”, Simon sanoo. ”On sentään tämä kanava ajatella musiikillisesti.”

Simon julkaisi viidennentoista studioalbuminsa Seven Psalmsin toukokuussa. Lisääkin on luvassa.

”Minulla on kolme kappaletta työn alla”, Simon paljastaa. ”Yksi niistä on valmis. Tuntuu kuin materiaali olisi menossa puoli askelta syvemmälle kuin Seven Psalms, kehittyen joksikin muuksi.”

”Rakastan tehdä musiikkia, ääneni on edelleen vahva ja bändi on tiukka ja täynnä poikkeuksellisia musiikillisia lahjakkuuksia. Ajattelen musiikkia jatkuvasti. Olen todella kiitollinen urastani ja ennen kaikkea yleisöstä, joka on kuullut musiikissa jotain, joka on koskettanut heidän sisintään.”

Lisää luettavaa