Paula Vesala, Lauri Porra, Ringa Manner ja Esko Valtaoja varsin merkillisen produktion kimpussa

3.10.2018 09:56

Nytpä tiedotetaan kunnianhimoisimmasta konsertista miesmuistiin. Ilmeisesti avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja, Stratovarius-basisti Lauri Porra, Paula Vesala sekä The Hearing- ja Pintandwefall -yhteyksistä tuttu Ringa Manner haluavat viedä kuulijat ”matkalle maailmankaikkeuden alusta loppuun – ja vielä sitäkin pidemmälle”. Hyvä!

Homman nimi siis on Lauri Porran säveltämä Aineen ja ajan messu, joka saa kantaesityksensä Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonsertissa 19. marraskuuta Helsingin Finlandia-talossa. Aineen ja ajan messu on sinfoniaorkesterille, kuorolle, elektroniikalle ja kahdelle solistille sävelletty moniosainen, noin 50 minuuttia pitkä teos.

Teosta varten Porra tilasi Valtaojalta tekstin, joka tarkastelee aineen syntyä ja matkaa maailmankaikkeudessa. Teoksen dramaturgina ja libretistinä toimii Paula Vesala. Kokijan roolin laulaa Ringa Manner, ja kertojana toimii itse Esko Valtaoja. Lavalla nähdään myös äänitaiteilija Tuomas Norvio.

”Laurin säveltäjänuraa seuranneena arvasin, että tekeillä on jotakin, jossa haluan olla mukana. Suostuin siis nanosekunnissa, kun hän pyysi minua työryhmään. Sekä messun sävelmateriaali että Eskon teksti ovat kovin kiehtovia ja lohdullisia”, Paula Vesala kertoo tiedotteessa.

”On mahtavaa, että Aineen ja ajan messu saa kantaesityksensä juuri Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonsertissa – ja juuri tämän kolmikon kanssa”, Porra puolestaan kommentoi.

Kaksiosaisessa juhlakonsertissa nautitaan myös menneiden vuosikymmenten musiikista. Orkesterin kunniakapellimestari Markku Johansson ja ylikapellimestari Nick Davies ovat valinneet omat suosikkinsa, joita tulevat tulkitsemaan Paula Koivuniemi ja Johanna Försti.

Konsertin pääsyliput maksavat alkaen 35,10 euroa. Ennakkomyynnin hoitaa Tiketti.

Lisää luettavaa