Pearl Jam lyöttäytyi kimppaan vanhan vihollisensa kanssa – Yhtye on mukana kotikaupungissaan sijaitsevan areenan omistuskilpailussa

18.4.2017 11:45

Pearl Jamin ja lipunmyyntipalvelu Ticketmasterin välinen kiista on asia, johon on melko varmasti jossain vaiheessa törmännyt vaikkei seattlelaisyhtyeen historiaan olisikaan perehtynyt kovinkaan syvällisesti. Bändin ja lippupalvelun välinen skisma juontaa juurensa aina 90-luvulle, kun Pearl Jam teki virallisen kantelun lipunmyyjän kiskurihinnoista ja protestoi perumalla kesän 1994 kiertueensa kokonaan sekä boikotoimalla tulevilla kiertueilla keikkapaikkoja, joiden liput myytiin Ticketmasterin kautta. Boikotin vuoksi Pearl Jam ei keikkaillut Yhdysvalloissa kolmeen vuoteen.

Nyt yhtye on kuitenkin liittoutunut Ticketmasterin omistavan Live Nationin sekä Oak View Groupin kanssa saadakseen Seattlessa sijaitsevan KeyArena-monitoimiareenan omistajuuden. Heitä vastaan omistajuudesta taistelee areenan nykyinen isännöitsijä AEG.

Molemmat osapuolet ovat jättäneet kaupungille oman tarjouksensa ja ehdotuksensa areenan kunnostamisesta ja tulevaisuudensuunnitelmista. Kaupungin ehtoihin kuuluu, että uusi omistaja säilyttää areenan tavaramerkiksi muodostuneen katon, josta aiotaan tehdä suojeltu maamerkki. Sekä AEG että vetovastuussa oleva Oak View Group lupaavat myös remontoida areenan NHL- ja NBA-valmiuteen, jotta kaupunki pääsisi jälleen mukaan molempiin liigoihin.

Oak View Group ja Live Nationin yksi ase kisassa on lisäksi Pearl Jam, joka yhtyeen managerin mukaan haluaa panostaa uuden areenan akustiikan suunnitteluun. Lisäksi manageri ja Live Nation ovat ehdottaneet yhtyeen ottavan residenssipaikan areenasta, uutisoi Billboard.

– Tarkoituksemme on saada bändi esiintymään paikassa usein. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, selviää sitten kun uusi rakennus on valmis. He eivät pidä paikan nykyisestä akustiikasta, mutta he rakastavat Seattlea. Haluamme musiikkielämyksen vastaavan Madison Square Gardenia, Oak View Groupin edustaja Tim Leiweke kommentoi Billboardille.

Lisää luettavaa