Pearl Jam -nokkamies kokosi melkoisen vierailijajoukon tuekseen The Police- ja Neil Young -coverhommiin – katso tästä

27.2.2022 20:03

Pearl Jamin keulilta tuttu Eddie Vedder on marssittanut lavalle runsain mitoin mitä mielenkiintoisimpia vierailijoita Earthling-kiertueensa varrella. Hiljattain Seattlessa tositoimissa nähtiin esimerkiksi Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan ja Vedderin molemmat tyttäret.

Toissapäivänä Los Angelesissa Tom Petty and the Heartbreakersin Benmont Tench liittyi Room at the Top– ja The Waiting -covereiden esityksiin (mies avitti myös Long Way- ja Better Man -kappaleilla sekä Marvin Gayen Baby Don’t You Do It- ja George Harrisonin Isn’t It a Pity -covereilla). Encoren aikana rumpupatteriston taakse istahti puolestaan itsensä The Policen Stewart Copeland, joka soitti Vedderin ja kumppaneiden mukana Message in a Bottlella ja Neil Youngin Rockin’ in the Free Worldilla. Viimeksi mainitulla kitaran varressa nähtiin myös Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smith.

Lisäksi Olivia Vedder esitti isänsä kanssa My Father’s Daughter -kappaleen.

Seattlessa aiemmin soitetun toisen konsertin aikana Vedder kunnioitti myös hiljattain edesmennyttä Mark Lanegania.

”Tulin tänne neljältä ja yhtäkkiä vartaloni alkoi täristä ja minusta alkoi tuntua todella karmealta”, Vedder. ”Sain allergisen reaktion suruun.”

”Jotkut noista kavereista olivat ainutkertaisia laulajia, ja Mark lukeutui ehdottomati siihen joukkoon”, Vedder jatkoi. ”Sitä on vaikea hyväksyä, mutta häntä tullaan kaipaamaan kovasti… halusin vain prosessoida asiaa ja sanoa sen ääneen, jotta hänen vaimonsa ja rakkaansa tietävät, että väki hänen entisillä kotiseuduillaan ajattelee ja kaipaa häntä hyvin paljon.”

Katso videoita alta.

Lisää luettavaa