Pekka Ulmanen on kuollut – Yari julkaisi kauniin muistokirjoituksen bändikaverilleen ja lapsuusystävälleen

12.10.2023 17:55

Se-yhtyeen perustajajäsen Pekka Ulmanen on kuollut. Suru-uutisen julkisti edesmenneen vanha yhtyetoveri Yari Facebookissa. Ulmanen oli 65-vuotias.

Ulmanen kunnostautui Sen kosketinsoittajana. Bändi julkaisi ensimmäisen levynsä …ja me tehtiin rakkautta vuonna 1979 ja hajosi neljän albumin jälkeen vuonna 1985. Orkesterin vaihtuvassa kokoonpanossa vaikuttivat vuosien varrella muun muassa Erkki Okkonen, Jukka Peurasaari, Ari Puolanen ja Eeva Koivusalo.

”Tutustuttiin jo 11-vuotiaina, kun aloitimme keskikoulun Kemin lyseossa. Oltiin molemmat perusteellisia koulussa kävijöitä, kuuteen luokkaan sujahti kahdeksan vuotta, yhdessä jäätiin luokalle ja yhdessä vietiin rehtorille erokirje, kun lukion toista luokkaa oli käyty viikon verran. Oltiin perustettu bändi”, Yari kirjoittaa viestissään.

”Pekka oli erittäin musikaalinen ja tyylitajuinen. Hän kirjoitti jo kouluaikana parempia tarinoita kuin minä, muttei koskaan löytänyt luovuudelleen kanavaa. Jos hän ei olisi ollut niin hyvä tyyppi, hän olisi saanut kenkää jo SEn alkuaikoina, koska teki paljon ohareita bändille. SEn jälkeen Pekka teki sekalaisia hommia, miksaili, oli Miljoonasateen valomiehenä, taittoi kirjoja, mutta kuluttava elämäntyyli vei mennessään, joten uutinen ei ollut mikään yllätys.”

”Pekasta on jälkiä monessa biisissä. Yhden hauskoista muistoista pistin kappaleeseen Tytöt hymyilee:

En enää nää liikennemerkkejäkään
tää pää saa tottuu pieniin mustelmiin.

Olimme palaamassa Pekan luota vapaatunnilta kouluun ja hänen selittäessään innokkaasti jotain, Pekka ei huomannut liikennemerkkiä Kemin Urheilutalon risteyksessä ja iski siihen päänsä kaatuen päistikkää katuun. Naamaan tuli hieno mustelma, jota Pekka sitten esitteli ylpeänä jälkenä ’rajusta törmäyksestä järjestäytyneen yhteiskunnan kanssa’.”

Lue koko muistokirjoitus alta:

Lisää luettavaa