Pelinörtiksi tunnustautuva Trivium-keulahahmo paljastaa erikoisen unelmansa – ”Haaveilin siitä jo ennen kuin nousin ensimmäistä kertaa lavalle”

Matt Heafyn Doom-soundtrack olisi sekoitus klassista musiikkia ja black metalia.
15.9.2022 18:44

Matt Heafy on kiertänyt maailmaa Trivium-bändinsä kanssa vuodesta 1999 ja julkaissut kymmennen studioalbumia. Mutta Heafyn suurin haave ei kuitenkaan liity Triviumiin vaan enemmänkin pelien maailmaan: Heafy haluaisi säveltää soundtrackin Doom-pelisarjaan.

”Haaveilin siitä jo ennen kuin nousin ensimmäistä kertaa lavalle. Kun ensimmäisen kerran pelasin Doomia jotain kahdeksan- tai yhdeksänvuotiaana, ajattelin, että tällaista kamaa haluan tehdä. Se unelma minulla on ollut jo kauan ennen Triviumia”, pelinörtiksi tunnustautuva Heafy kertoi Loudwirelle Gamesconissa, jossa tämä oli promoamassa uutta Metal: Hellsinger -peliä, jonka soundtrackilla Trivium-nokkamies on.

Doom-pelisarjan kahden ensimmäisen osan, vuonna 1993 ilmestyneen Doomin ja vuoden 1994 Doom II:n soundtrackeista vastasi Bobby Prince, joka oli ottanut musiikkiin isosti vaikutteita muun muassa Panteralta, Slayerilta, Alice In Chainsilta ja Metallicalta. Sarjan kahden viimeisimmän osan soundtrackeista on puolestaan vastannut Mick Gordon, jonka musiikkia dominoivat raskaat, alavireiset 7-, 8- ja jopa 9-kieliset kitarat. Mutta miltä sitten Heafyn Doom-soundtrack kuulostaisi?

”Ottaisin mukaan black metalin synkkyyttä sekä klassisen musiikin pimeyttä. Haluaisin kokeilla, miltä vaikka joku Mozartin teos kuulostaisi, jos siitä ottaisi raa’an audion, tuhoaisi sen kokonaan ja tekisi siitä jotain ihan muuta”, Heafy pohtii.

Heafy ei kuitenkaan lähtisi Gordonin linjalle tekemään mahdollisimman alavireistä musiikkia.

”Rammstein viritti jossain vaiheessa kitaransa alas H-vireeseen, mutta kun he vihdoin palasivat takaisin E-vireeseen, he kuulostivat raskaammalta kuin koskaan aiemmin. Luulen, että tekisin jotain yhtä uskaliasta – säveltäisin biisin tavallisella kuusikielisellä kitaralla, joka on viritetty normaaliin E-vireeseen ja yrittäisin tehdä siitä yhtä raskasta kuin 9-kielisen ala-E:n jutut.”

Trivium konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla yhdessä Heaven Shall Burnin, Obituaryn ja Malevolencen kanssa 25. tammikuuta 2023.

Lisää luettavaa