A Perfect Circlen johtokaksikko kertoo odotetusta levystään – ”Aikamme täällä on rajallinen, joten käytä se hyväksi”

"Toivon mukaan levy kuulostaa edes yhtenäiseltä", tuumaa Maynard James Keenan
7.2.2018 11:30

Maynard James Keenanin ja Billy Howerdelin kipparoima A Perfect Circle julkaisee pitkään odotetun uuden albuminsa viimein 20. huhtikuuta. Kaksikko avasi tulevan Eat The Elephant -levynsä taustoja hiljattain Rolling Stone -lehden mittavassa haastattelussa, jossa Maynard muun muassa toteaa, ettei ainakaan hänestä tuntunut levyä tehdessä yhtään siltä, että edellisestä on vierähtänyt jo 14 vuotta.

– Olen tässä suhteessa vähän kuin koira. Voit olla poissa päivän tai tunnin, mutta olen aina yhtä innoissani kun taas näemme. Keskittymiskykyni ei ole ihan niin pitkälle kehittynyt. Mutta toivon mukaan levy kuulostaa edes yhtenäiseltä, Maynard tuumaa.

 

Levyn teemoja kaksikko avaa sen verran, että kappaleissa tavallaan katsotaan maailmaa ikään kuin kertoja olisi viettänyt 14 vuotta syväjäädytettynä ja katselee nyt ihmeissään ympärilleen. Maynard sanoo ettei kuitenkaan halua ottaa liikaa kantaa esimerkiksi poliittiseen nykytilanteeseen, koska se sitoo musiikin liiaksi aikaan.

So Long, And Thanks For All The Fish -kappaleessa sen sijaan viitataan viime aikoina edesmenneisiin julkisuuden henkilöihin kuten Muhammad Aliin, Carrie Fisheriin ja David Bowieen. Maynardin mukaan kenenkään tietyn henkilön kuolema ei ollut hänelle paha paikka vaan hän suhtautuu kuolemaan osana elämää eikä kaihda asiaa. Mietteliääksi se kuitenkin on vetänyt.

– Kun niin moni ikoninen henkilö poistui keskuudestamme niin lyhyen ajan sisällä, se oli monille todella hämmentävää. Niin on varmasti tapahtunut aiempienkin sukupolvien kohdalla, mutta sosiaalisen median välittömyys ja nopeus korostivat sen vaikutusta, koska saatoit joka päivä nähdä listan kaikista tutuista ihmisistä, jotka ovat poistuneet. Ja näin 53-vuotiaana sellainen vetää melko vakavaksi, Maynard pohtii.

– Aikamme täällä on rajallinen, joten käytä se hyväksi. Tällaiset tilanteet ovat hyviä hetkiä muistuttaa ihmisiä, että kannattaa olla valppaana ja toimia.

Lisää luettavaa