Perikunta sai tahtonsa läpi: Princen kuolinpäivänä julkaistavaksi aiottu levy katosi suoratoistopalveluista

Kuten eilen kerroimme, suunnitteli edesmenneen laulajan säännöllinen yhteistyökumppani, ääniteknikko Ian Boxill julkaisevansa ep-levyllisen Princen aiemmin julkaisemattomia kappaleita. Deliverance-ep:n oli tarkoitus julkaista digitaalisena suoratoistopalveluissa Princen kuoleman vuosipäivänä eli huomenna perjantaina 21. huhtikuuta ja fyysisessä muodossa myöhemmin kesällä.

Princen tuotantoa valvova perikunta ja Paisley Park ehti kuitenkin jättää kanteen oikeusistuimelle, jolla haluttiin estää indie-levymerkin kautta julkaistavan ep:n ilmestyminen ja vaadittiin Boxillia luovuttamaan hallussaan olevat master-nauhat perikunnalle. Levyn nimikkokappale oli jo kuunneltavissa muun muassa Apple Musicissa ja loput viisi kappaletta oli tarkoitus ilmestyä palveluun perjantaina.

Nyt ep on kuitenkin hävinnyt niin Apple Musicista kuin myös Google Playsta ja Amazonista. TMZ-lehti uutisoi palvelujen vetäneen levyn pois katalogistaan keskiviikkona jätetyn, perikunnan hyväksi päätetyn kanteen vuoksi. Levy on kuitenkin edelleen muun muassa ennakkotilattavissa albumin verkkosivuilla, joten sen lopullinen kohtalo on tätä kirjoittaessa vielä kysymysmerkki.