Peter Gabriel julkisti viimein uuden albuminsa julkaisupäivän – kansikuva ja kappalelistauskin ovat tarkastettavissa

18.10.2023 20:24

Peter Gabriel on viimein julkistanut i/o-albumin julkaisupäivän. Kyseessä on Gabrielin ensimmäinen pitkäsoitto 21 vuoteen. Edellinen on vuonna 2002 julkaistu Up.

Uutuuslevy ilmestyy muusikon mukaan 1. joulukuuta. Mielenkiintoisesti pitkäsoiton kaikki 12 kappaletta on jo hyvissä ajoin julkaistu eri miksauksina ennakkoon.

Albumi käsittää kaksi stereomikausta: Mark ‘Spike’ Stentin Bright-Side Mixin sekä Tchad Blakin Dark-Side Mixin. Luvassa on kolmaskin, In-Side Mix -nimeä kantava Dolby Atmos -miksaus. Formaattien suhteen i/o tulee saataville 2 lp:n Bright Side Mixinä ja 2 lp:n Dark Side Mixinä sekä molemmat miksaukset sisältävänä 2 cd:n julkaisuna. Tarjolla on myös In-Side Mixin sisältävä 2 cd:n ja yhden Blu-rayn julkaisu sekä 4 lp:n, 2 cd:n ja yhden Blu-rayn box set -paketti, joka julkaistaan 8. maaliskuuta.

Gabrielin nykyisessä yhtyeessä soittavat kitaristi David Rhodes, basisti Tony Levin ja rumpali Manu Katché, jotka kaikki esiintyvät myös tulevalla albumilla. Lisäksi mukana on Brian Eno, pianisti Tom Cawley, trumpetistit Josh Shpak ja Paolo Fresu, sellisti Linnea Olsson sekä kosketinsoittaja Don E. Gabrielin tytär Melanie laulaa levyllä taustalauluja.

Ohessa i/o:n kappalelistaus:

1. Panopticom
2. The Court
3. Playing For Time
4. i/o
5. Four Kinds Of Horses
6. Road To Joy
7. So Much
8. Olive Tree
9. Love Can Heal
10. This is Home
11. And Still
12. This is Home

Alla vielä pitkäsoiton kansikuva.

Lisää luettavaa