Phil Anselmo: Panteran 20 vuotta sitten julkaistu ”musta hevonen” piti heavy metalin elossa

21.12.2016 14:36

Panteran The Great Southern Trendkill ilmestyi 20 vuotta sitten, jonka kunniaksi levystä julkaistiin erikoispainos, joka sisältää demoja, vaihtoehtoisia studio-ottoja ja liveversioita albumin kappaleista.

Do You Know Jack? -radio-ohjelmassa vieraillut Phil Anselmo toteaa levyn ilmestyneen sekä bändille henkilökohtaisesti että ylipäänsä metallimusiikille vaikeana aikana, jolloin grunge, vaihtoehtorock ja pop dominoivat ja jopa Iron Maidenin kaltaiset hevijättiläiset myivät huonosti ja kiersivät pienillä areenoilla 80-luvun kulta-aikoihin verrattuna. Siksi The Great Southern Trendkillistä tuli Anselmon mukaan tärkeä levy.

– Eräs toimittaja sanoi minulle juuri eilen, että levy on Panteran musta hevonen ja täytyy sanoa, että olen samaa mieltä. Grunge jyräsi ja heavy metal -bändit tekivät kaikenlaisia kokeiluja, mutta me todella, todella halusimme kantaa puhtaan Pantera-tyylisen metallin lippua parhaamme mukaan, Anselmo sanoo.

– Paras osoitus siitä oli kun lähdimme ensimmäiselle kiertueelle levyn ilmestymisen jälkeen. Kiertuemanagerimme varoitti, että on sitten turha odottaa loppuunmyytyjä keikkoja, sillä heavy metal on kuihtumassa ja nuoret kuuntelevat eri kamaa. Että älkää nostako odotuksia korkealle. Mutta hän oli totaalisen väärässä. Kiertueen ensimmäinen keikka oli ääriään myöten täynnä ja loppuunmyyty, kuten suurin osa muistakin keikoista. Siitäs saitte.

Lisää luettavaa