Phil Campbell puhuu Lemmyn viimeisistä ajoista: ”Hän teki asiat omalla tavallaan loppuun asti”

5.1.2024 11:09

Motörheadin pitkäaikainen kitaristi ja nykyään Phil Campbell and the Bastard Sons -perhebändiään luotsaava Phil Campbell vieraili hiljattain Rock of Nations with Dave Kinchen & Shane McEachern -podcastissa kertomassa kuulumisiaan. Puheeksi nousi tietysti myös vuonna 2015 kuollut Motörhead-ikoni Lemmy Kilmister, ja Campbell harmitteli, ettei hän ennättänyt kunnolla hyvästelemään yhtyetoveriaan ennen loppua.

”Sain puhelun, että nyt kannattaa nousta lentokoneeseen ja lähteä tapaamaan Lemiä, sillä hän ei voi kovin hyvin. Mutta en koskaan ehtinyt ajoissa. En siis valitettavasti voinut kunnolla hyvästellä häntä”, Campbell sanoo.

Hän lisää olevansa joka tapauksessa iloinen siitä, että Kilmister eli elämänsä omilla ehdoillaan loppuun asti.

”Tietysti kun joku kuolee, se ei ole koskaan mukava asia. Mutta me rokkasimme, ja Lem rokkasi aivan loppuun saakka, kunnes hän ei kyennyt enää. Yritimme saada häntä lepäämään, mutta hän ei kuunnellut. Hän teki asiat omalla tavallaan aivan loppuun asti, ja siitä olen hyvin ylpeä”, Campbell sanoo ja jatkaa myöhemmin:

”Hän kertoi minulle vuosia sitten, että ainoa asia, mitä hän halusi saavuttaa, oli perustaa unohtumaton rock’n’roll-yhtye. Hän taisi onnistua siinä. Niinpä hän voi levätä onnellisena miehenä yläkerrassa tai alakerrassa, missä hän sitten lieneekään.”

Lisää luettavaa