Phil Collins muistelee olleensa valmis jättämään Genesiksen liittyäkseen rock-legendan riveihin, ajoitus vain pääsi pettämään

19.1.2020 21:16

1980-luvun kenties komeimman takapiiskan omannut Genesis-legenda Phil Collins paljastaa tarjonneensa palveluksiaan The Who -yhtyeen käyttöön pian Keith Moonin menehdyttyä 70-luvun lopulla.

”Näyttelin Ernie-setää Tommyssä [vuoden 1989 juhlakonsertissa] ja rakastin sitä, vaikka pedofiilin näytteleminen olikin poliittisesti hyvin epäkorrektia”, Collins muistelee Classic Rockin haastattelussa. ”Mutta se oli hienoa, sillä olinhan The Whon kanssa. Työskentelin Townshendin kanssa heti Moonin kuoltua ja sanoin hänelle, että ’Onko teillä ketään soittamassa rumpuja? Tekisin sen todella mielelläni. Jätän Genesiksen.’ Pete vastasi: ’Vittu, pyysimme juuri Kenny Jonesia.’ Kenny Jones soitti, useimpien täysin tietämättä, juttuja aina silloin, kun Keith oli liian pihalla. Hän oli aivan liian kohtelias The Whon kaltaiseen bändiin. Mutta minä olisin kyllä ottanut pestin. Olisin liittynyt bändiin.”

Kenties jossakin toisessa todellisuudessa Collinsilla varustettu The Who olisi julkaissut tasaiseen tahtiin uusia pitkäsoittoja läpi 80- ja 90-lukujen.

Lisää luettavaa