Phil Collins pohtii comebackia, myös Genesiksen paluu puheissa

28.11.2013 22:55

Entinen Genesis-rumpali ja -laulaja sekä menestyksekkään soolouran tehnyt, näyttelijänäkin siipiään kokeillut brittiläinen Phil Collins, 62, harkitsee paluuta musiikkimaailmankartalle.

Neljä vuotta sitten mies kertoi luopuneensa rumpujensoitosta selkäongelmien vuoksi. Collins kertoi saksalaiselle Bild am Sonntag -lehdelle, että oman paluunsa lisäksi harkinnassa on myös Genesiksen comeback.

− Kaikki on mahdollista. Saatan lähteä taas keikoille, ehkä jopa Genesiksen kanssa. Voisimme kiertää Australiassa ja Etelä-Amerikassa.

Phil Collins ei ole noussut lavalle sitten vuoden 2010. Genesiksen kanssa hän esiintyi viimeksi vuonna 2007, jolloin yhtye esiintyi myös Helsingissä. Tuolloin suunnitelmissa oli, että alkuperäisjäsenten Mike Rutherfordin ja Tony Banksin sekä rumpali-laulaja Collinsin lisäksi Genesiksen alkuvuosien laulaja Peter Gabriel olisi lähtenyt mukaan comeback-keikoille, mutta hän jäi lopulta kiertueelta pois.

Collins julkaisi edellisen uutta materiaalia sisältäneen studioalbuminsa Testify yksitoista vuotta sitten. Genesiksen Collins-aikakauden suurimpia hittejä oli I Can’t Dance, jonka huumoripainotteisen klassikkovideon voit katsoa alla.

Lisää luettavaa