Pianisti Hargus ”Pig” Robbins on kuollut – Soitti muun muassa Bob Dylanin, Neil Youngin, Johnny Cashin, Dolly Partonin ja lukuisten muiden kanssa

Robbins oli yksi maailman eniten levyttäneistä pianisteista.
31.1.2022 14:07

Pianisti ja sessiomuusikko Hargus ”Pig” Robbins menehtyi sunnuntaina 30. tammikuuta 84-vuotiaana. Hänen omaisensa kertoivat suru-uutisesta sosiaalisessa mediassa ja asiasta on uutisoinut muun muassa Variety.

Kolmevuotiaana sokeutunut Robbins aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana. Hän aloitti musiikkiuran 1950-luvulla ja julkaisi vuosien 1963 ja 1979 välillä kahdeksan omaa studioalbumia. Robbins loi kuitenkin merkittävämmän uran sessiomuusikkona soittaen muun muassa Bob Dylanin vuoden 1965 Blonde On Blonde -menestysalbumilla.

Dylanin lisäksi Robbins soitti lukuisten muiden artistien kuten muun muassa Leon Russellin, Cliff Richardin, Neil Youngin, George Jonesin, Johnny Cashin, Joan Baezin, Mark Knopflerin, Willie Nelsonin, Ray Charlesin, Jerry Lee Lewisin, Patsy Clinen, Loretta Lynnin, Dolly Partonin, Kenny Rogersin, Shania Twainin, K. D. Langin, Waylon Jenningsin, Bonnie ”Prince” Billyn ja Alan Jacksonin kanssa.

”Kuten kaikki menestyneet sessiomuusikot, Pig Robbins mukautui nopeasti mihin tahansa studiotilanteisiin. Hän työskenteli nopeasti ja täydellisyys oli hänelle tavanomaista. Ja vaikka hän pystyikin vaihtamaan tyyliä lennosta laulajalle ja kappaleeseen sopivaksi, hänen soittonsa oli aina tunnistettavaa. Hänen vasen kätensä loi yhdessä Bob Mooren basson kanssa pysäyttämättömän rytmisen voiman samalla kun hänen oikean käden sormet lensivät koskettimien yllä kuin linnut. Nashvillen suurimmat muusikot hakivat häneltä oppia ja inspiraatiota”, kuvaili kantrin Hall of Fame and Museumin toimitusjohtaja Kyle Young.

Robbins nimettiin edellä mainittuun kunniagalleriaan vuonna 2012.

 

Lisää luettavaa