Pink Floyd -suuruus Roger Waters taisi toteuttaa jyrkimmän Trumpin vastaisen kannanoton tähän mennessä

11.10.2016 13:42

Yhdysvaltain Kaliforniassa juhlittu Desert Trip -festivaali (alias ”Oldchella”) on saatu päätökseen. Rockin vanhat jermut yhteen kerännyt festari tarjosi kuulijoille keikat niin Paul McCartneylta, The Wholta, Neil Youngilta, Rollareilta, Bob Dylanilta kuin Pink Floyd -materiaalia esittäneeltä Roger Watersilta – ja viimeksi mainittu otti tilanteesta kaiken irti.

Waters ei toki ollut porukan ainoa, joka otti kantaa Yhdysvaltain kuumenneisiin presidentinvaaleihin. Niin The Who kuin Neil Youngkin muistuttivat yleisöä republikaaniehdokkaan vaaroista. Waters ei kuitenkaan tyytynyt varoittamaan yleisöä vaan järjesti todelliset anti-Trump-bakkanaalit, joissa Trump esitettiin vuoroin natsitervehdyksen kera ja Ku Klux Klan -huppu päässä.

Pink Floyd -ajoilta tuttu possuilmapallo oli koristeltu ”fuck Trump and his wall” -tekstein ja valoshow’ssa Trumpin kasvojen ylle heijastettiin suurella sana ”farssi”. Eräässä toisessa kuvassa Trump kuvattiin pitelemässä jättimäistä dildoa kuin kivääriä.

Alta voi katsoa Twitterissä keikalta napattua kuvasatoa. Tulikohan Watersin viesti nyt yleisölle aivan varmasti riittävän selväksi?

Lisää luettavaa