Progejätti Yes julkaisee uuden levyn, joka on omistettu edesmenneelle rumpalille – Tuore single All Connected kuunneltavissa

Mirror To The Sky on ensimmäinen levy sitten Alan Whiten menehtymisen.
26.4.2023 18:28

Progeveteraani Yes julkaisee 19. toukokuuta uuden, järjestyksessään 23. studioalbuminsa Mirror To The Sky 19. toukokuuta InsideOut Musicin kautta. Levy on omistettu viime vuonna menehtyneelle rumpali Alan Whitelle, jonka soihtua bändissä kantaa jo vuodesta 2016 yhtyeen livekokoonpanossa vaikuttanut Jay Schellen.

”Tämä on bändille hyvin tärkeä levy. Jatkoimme samalla lähestymistavalla, jonka loimme edellisellä The Quest -levyllä (2021), mutta emme kuitenkaan lähde toistamaan itseämme. Aivan kuten bändi teki 1970-luvulla, kasvoimme ja menimme eteenpäin levyltä toiselle. Myöhempinä vuosina bändi lähti liikkeelle, muttei kuitenkaan siirtynyt seuraavalle tasolle. Tämä levy näyttää, miten olemme kasvaneet ja rakentaneet jotain uutta”, sanoo yhtyeen pitkäaikainen kitaristi ja levyn tuottanut Steve Howe.

”Tein Alanin puolesta Topographic Drama -kiertueen vuonna 2016 ja meille muodostui kaunis kumppanuus. Opin häneltä ja hänen soittotyylistään paljon – se sopi hänen persoonallisuutensa kanssa täydellisesti yhteen. Alanin läsnäolo on vahvana tällä levyllä. Se on sisällä jokaisessa meissä”, kommentoi Alan Whiten paikan ottanut Schellen.

Levyltä on nyt julkaistu toisena singlelohkaisuna yhdeksän minuuttia kellottava kappale All Connected, jonka pääsäveltäjänä on toiminut basisti Billy Sherwood. Kuuntele kappale tuosta alta.

Lisää luettavaa