Punk palaa koronatauolta – Puntala-rockia juhlitaan taas tulevana viikonloppuna

Legendaarinen Puntala-rock järjestetään taas parin vuoden pakollisen paussin jälkeen.
28.7.2022 14:58

Punk-alakulttuurin oma festivaali Puntala-rock järjestetään taas tulevana viikonloppuna Lempäälässä koronasta johtuneen kahden vuoden tauon jälkeen.

”Korona on kurittanut melko julmalla kädellä Suomessa suuriakin kesätapahtumia. Onneksi teemme tätä enemmän rakkaudesta lajiin kuin taloudellinen menestys mielessä. Muuten olisi otsaan voinut parin viime kesän aikana kasvaa isompikin tatti. Nyt fiilis on lähinnä se, että vihdoinkin asiat konkretisoituvat”, Puntala-rockin järjestelyistä vastaava Mikko Koivuluoma kommentoi.

Perjantaina 29. heinäkuuta alkavan kaksipäiväisen festivaalin artistikattauksessa on esiintyjiä niin koti- kuin ulkomailta. Odotetuimmat esiintyjät ovat veteraanisarjaan laskettavat hollantilainen Seein’ Red ja brittiläinen Cress. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät muun muassa Wasted, Foreseen, Puhelinseksi, Teini-Pää, Kiss Disease ja Virhe. Toistaiseksi Puntala-rock on välttynyt monia muita tapahtumia vaivanneilta viime hetken peruuntumisilta.

”Olemme onnekkaita, jos tapahtuma menee läpi ilman esiintyjämuutoksia. Pitänee koputtaa puuta festarien alkuun asti. Rajallisilla resursseillamme bändikattaus on tänä vuonna tämännäköinen. Osa festivaalivieraista voi tuumailla, että esiintyjälistalta puuttuu suurempi kansainvälinen nimi. Laadukkaita esiintyjiä meillä on yllin kyllin, vaikka joku vanha jäärä horisisikin eriävän mielipiteensä”, Koivuluoma nauraa.

Soitto alkaa perjantaina 29.7. kello 18, lauantaina 30.7. puolestaan kello 13. Tarkemmat soittoaikataulut voit tarkistaa täältä.

Itse festarien lisäksi tänään torstaina 28.7. järjestetään Tampereen Vastavirta-klubilla ennakkoklubi, jossa esiintyvät Dodge, Harhaisku, Marketing ja Sallan Tauti. Samassa paikassa järjestetään sunnuntaina 31.7. myös tapahtuman päätösklubi, jolloin lavat ottavat haltuun puolestaan Antigen (CZE), Irreal (ESP), Lumpen (ESP), Primer Regimen (COL) ja Rotura (ESP).

Ennakkolippuja on vielä saatavilla Livetossa, Lempäälän ja Tampereen Swamp Music -myymälöissä sekä Tampereen Vastavirta-klubilla. Hintaan kuuluu telttapaikka festivaalialueella. Lisätietoja löytyy festivaalin nettisivuilta.

”Onhan tätä tapahtumaa ja sen aiheuttamaa stressiä jo jollain perverssillä tavalla kaivannut parin väliin jääneen vuoden jälkeen. Toivottavasti sää suosii, ihmiset osaavat käyttäytyä ja tekniikka pelaa. Silloin Puntalassa on kivaa sekä festarivierailla että järjestäjillä”, Koivuluoma tuumaa.

Lisää luettavaa