Punkrockia tukka hittiputkella – Ennakkokuuntelussa Jee Jee Superbändin ep

"Jee Jee Superbändin rakkauden MacGyverit eivät keksi jopoa uudelleen, mutta saavat sen keulimaan aivan hankvonhelveten kovaa", yhtye kuvailee.
28.1.2022 10:15

Jee Jee Superbändi julkaisee maanantaina 31. tammikuuta Mikä on mun selitys? -ep:n. Mikä sitten on Jee Jee Superbändi? Annetaanpa yhtyeen itsensä kuvailla:

”Jee Jee Superbändi on just se mitä Sinä tarvitset.  Se on hakaneula huuleen teininä, se on liikaa meikkiä aikuisena, liiallista hauskaa ja liian rohkeasti sanottuja sanoja. Jee Jee Superbändin rakkauden MacGyverit eivät keksi jopoa uudelleen, mutta saavat sen keulimaan aivan hankvonhelveten kovaa. Luvassa on hillitöntä tykitystä tukka hittiputkella. Varoitus: anteeksipyytelemättömän punkrockin nauttiminen aiheuttaa pipon ja ranteiden löystymistä.”

Mikä on mun selitys? -ep:n kappaleet ovat vanhaa perua, mutta äänitetty uudelleen bändin nykyisellä, vuonna 2020 vaihtuneella kokoonpanolla. Soundi tarjoaa levyn ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt.

Yhtyeen hittinikkari Kurt Pornanen avaa pienjulkaisun kappaleiden taustoja seuraavasti:

Born to be wild (Paitsi sunnuntaina) kertoo keski-ikäistymisen kynnyksellä tapahtuvasta piinaavasta kahtiajaosta, jossa ’fomo’ ja opittu tapa vääntää kättä mukavuuden halua tylsää, mutta onnellista elämää vastaan. Darwinin hauta on leikkimielistä ajatusta siitä, miten taloudellinen vakaus voi ajaa onnellisuuden yli ja teemme työtä, joka herättää meissä vain yhden ajatuksen: olisipa jo viikonloppu, että voisin olla sekaisin ja unohtaa elämäni. Hittibiisi on itseironiaa, mutta ennen kaikkea kannanotto nykyistä musiikkibisnestä kohtaan, jossa samat neljä sointua ja tarpeeksi suuri taustakoneisto riittää. Olen riski on kaikessa yksinkertaisuudessaan läpileikkaus kaikki-tai-ei-mitään -suhtautumisesta.”

Jee Jee Superbändi on:

Kurt Pornanen (laulaa ja kitaroi)
Dick Pornanen (lyö rumpua ja möykkää)
Könnks Pornanen (kitaroi ja mölyää)
Cisse Pornanen (bassottaa ja mölyää)

 

Lisää luettavaa