Punkveteraanin keikalla pahasti loukkaantunut mies sai miljoonakorvaukset – ”Olisi ollut estettävissä”

Kuva Agnostic Frontin Wacken Open Air -keikalta vuodelta 2013.
Ullstein Bild/All Over Press

Onnettomuus tapahtui Agnostic Frontin keikalla vuonna 2017.

46-vuotias Jason Kooken on voittanut oikeusjutun, jossa tämä vaati Asbury Audiolta korvauksia Agnostic Frontin keikalla aiheutuneista vammoistaan. Kooken sai korvauksia 2 miljoonaa dollaria, uutisoi New York Post.

Hardcore punk -veteraani Agnostic Front oli pääesiintyjänä keväällä 2017 Asbury Park Convention Hallissa pidetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Esityksen loppupuolella joku yleisöstä kiipesi lavalle ja hyppäsi sieltä takaisin yleisön joukkoon, mikä on melko tavallinen ilmiö hc-keikoilla. Valitettavasti hypyllä oli vakavat seuraukset:

”Tämä henkilö käveli suoraan järjestystenvalvojien ohi, kiipesi lavalle, osoitti yleisöä ja loikkasi sitten bändin laulajan yli osuen suoraan herra Kookenia päähän”, Kooken asianajaja Mark Morris toteaa lausunnossaan.

Kooken halvaantui ja tämä kiidätettiin sairaalaan pikaiseen selkäydinleikkaukseen. Eläköitynyt poliisi ei ole vieläkään palautunut täysin ennalleen, mutta pystyy intensiivisen kuntoutuksen jälkeen jo muun muassa pyöräilemään ja laskettelemaan.

Kooken haastoi konsertin järjestäjät oikeuteen keväällä 2019. Syytteessä todettiin, että järjestäjät epäonnistuivat huolehtimaan yleisön turvallisuudesta ja pitämään ylimääräiset ihmiset poissa lavalta.

”Tämä oli turha vamma, joka olisi ollut estettävissä. Keikoilla käyvien ei pitäisi olla huolissaan siitä, että joku saattaa pudota heidän niskaansa”, Morris toteaa.

Alla Kookenia edustaneen lakifirman julkaisemaa videomateriaalia Agnostic Frontin keikasta. Välikohtaus tapahtuu videon lopussa.