Pystyvätkö Metallica-muusikot elämään loppuelämänsä pelkillä nimikkoalbuminsa myyntituloilla? Näin kysymykseen vastaa ex-basisti

5.5.2017 15:26

Jason Newsted otti alkuviikosta osaa Metal Injectionin livepodcastiin ja basistilta kysyttiin asiaa, joka on kalvanut monien mieliä ja aiheuttanut monille unettomia öitä. Newstediltä nimittäin tiedusteltiin, pystyykö tämä elämään loppuelämänsä pelkästään Metallican Black Albumin (1991) myyntituloilla, levyä kun myydään edelleen jotakuinkin 5 000 kopiota viikossa.

Lyhyt vastaus on kyllä, mutta Newstedin mukaan hän pärjäisi hyvin vaikkei levystä olisikaan tullut sellainen myyntitykki kuin tuli, koska sai yhtyeeseen liityttyään hyviä sijoitusvinkkejä Metallican taustavoimilta.

– Sen levyn myyntiluvut ovat jotain, mitä emme todellakaan osanneet odottaa eikä vastaavaa ole aiemmin nähty. Se ei katoa mihinkään ja tuottaa edelleen hyvin, se ei ole salaisuus. Mutta jo silloin kun liityin bändiin vuonna ’86 heillä oli tukenaan väkeä, joka osasi hommansa. Manageriporras ja taustatiimi oli todella asiansa osaavaa ja handlasi bisneskuviot hyvin. Joten samat ihmiset, jotka opastivat heitä, ottivat myös minut siipiensä suojiin ja neuvoivat sijoitusten kanssa, Newsted kertoo.

– Joten kun sitten teimme mitä teimme, osuimme kultasuoneen ja saimme vietyä metallimusiikin ilosanomaa niin monelle kahdestatoista kuuteentoistavuotiaille yksilöille maailmanlaajuisesti ja levyt sekä t-paidat vielä myivät, sijoitimme rahamme järkevästi. Ei sen kummempaa. On hienoa että levy myy edelleen, mutta minä käytän suurimman osan saatavistani muiden hyväksi.

Kuuntele Metal Injectionin livecast-lähetys Newstedin kanssa täällä. Newstedin haastattelu alkaa kaksituntisen haastattelun aikajanalla 1:50:00 tienoilla.

Lisää luettavaa