Hevijätti ojensi auttavan käden pahan takaiskun kokeneelle tribuuttibändille – korvaa kaikki yhtyeeltä varastetut soittokamat

Metallica-tribuuttibändi Blistered Earth joutui viime viikonloppuna varkauden uhriksi ollessaan keikalla Portlandissa Oregonin osavaltiossa. Pitkäkyntisten matkaan lähti koko yhtyeen soittovarustus, arviolta 20 000 dollarin arvosta soittimia ja vahvistimia.

”Traileriimme on murtauduttu aiemminkin, joten olemme hankkineet melko murtovarman lukon. Mutta nyt he veivät mukanaan koko trailerin”, tribuuttibändin jäsen Jared Kiess kertoi uutismedia KOIN 6:n haastattelussa.

Yhtye kertoi varkaudesta Facebook-sivuillaan, joka sai niin paikallisten fanien kuin median huomion. Uutinen kantautui lopulta myös Metallican jäsenten korviin ja bändi päätti ojentaa auttavan kätensä. Kiess kertoo KOIN 6:lle Lars Ulrichin ottaneen yhteyttä bändiin, pyytäneen heiltä listan varastetuista soittopeleistä ja tarjoutuen korvaamaan menetetyt kamat.

”Toki sellainen vie aikaa, emme odota että huomenna löydämme läjän soittokamoja etupihaltamme. Mutta olemme todella otettuja että he ylipäänsä kuulivat asiasta, saati siitä että he tarjoutuivat auttamaan tällä tavalla. Tämä syventää vain entisestään arvostustamme bändiä kohtaan, jolle yhtyeemme tekee kunniaa joka ilta.”

Yhtyeen rumpali Shawn Murphy halusi The Oregonian -lehdessä kiittää Metallican lisäksi paikallista musiikkiyhteisöä ja muistuttaa miten usein pienet bändit joutuvat varkaiden uhreiksi tien päällä ollessaan.

”Oli todella mahtavaa, miten kaikki halusivat auttaa ja seisoivat tukenamme. Se ei ollut vain mikään päivän puheenaihe Facebookissa vaan ihmiset halusivat ihan vilpittömästi ja oikeasti auttaa. Keskivertokansalainen tuskin tietääkään, miten yleinen maalitaulu kiertueella oleva bändi on. Olet vieras vieraalla maalla ja moni käyttää sitä hyväkseen”, Murphy sanoo.