Pysy rauhallisena! Tässä vinkkipaketti kaikille 15 000 suomalaiselle, jotka matkaavat Bon Jovin keikalle Viroon

Bon Jovin vetovoima ei osoita laantumisen merkkejä. Live Nation tiedottaa, että yhtyeen Tallinnan-keikalle on tällä hetkellä myyty yli 40000 lippua, ja erityisen kunnioitettavaa on se, että paikalle matkaa jopa 15000 suomalaista. Tokkopa koskaan on meiltä lähtenyt yhtä sankkaa joukkoa ulkomaiselle keikalle.

Konserttijärjestäjä julkaisi nyt vinkkipaketin, jossa listataan kaikenlaisia huomionarvoisia seikkoja konserttivieraille. Koko useamman sivun mittaisen ohjeistuksen voi lukea täältä, mutta alla olisi nyt muutamia tärkeimpiä neuvoja.

Ensinnäkin illan aikataulu on sellainen, että portit aukeavat kello 16 ja Bon Jovi lopettaa soittonsa viimeistään kello 24. Siinä välissä Santa Cruz aloittaa settinsä klo 18:3o, Terminaator klo 19:45 ja Bon Jovi klo 21.

Toiseksi järjestäjät painottavat, että pääsylipulla pääsee konserttialueelle vain kerran, eli porttien ulkopuolella ei kannata käydä mikäli haluaa päästä vielä alueelle takaisin. Lippuihin merkitty viivakoodi toimii vain kerran, eli jos sama lippu on kopioitu vaikka kaverin käyttöön, ainoastaan ensimmäinen lipun skannauttanut katsoja pääsee sisälle. Niinpä lippujen ostaminen trokareilta on riskialtista hommaa, sillä mikäli lipun viivakoodi on kopioitu muiden käyttöön, voi olla, ettei sisäänpääsy onnistu. Kaikenlainen lippujen kopioiminen ja väärentäminen on tietysti kielletty.

Ota mukaan käteistä, sillä osa tapahtumapaikan myyntipisteistä toimii käteisellä. Laululavalla ei ole käteisautomaatteja. Sadetakki on myös hyvä pitää mukana. Sen sijaan sateenvarjot on kielletty, samoin kuin omat ruoat, juomat, järjestelmäkamerat, videonauhurit, selfie-tikut, GoPro-kamerat, läppärit, tabletit, liput, julisteet, kyltit, retkituolit, moottoripyöräkypärät, polkupyörät, rullaluistimet ja sellaiset.

Viimeiseksi järjestäjät vetoavat, että ”pysythän rauhallisena!” Isossa tapahtumassa nimittäin voi lipuntarkastuksessa, turvatarkastuksessa, juomaostoksilla ja sellaisissa asioissa mennä pitkän aikaa. Sellaista se tuppaa olemaan, kun ympärillä on 39999 muuta katsojaa.

Bon Jovi esiintyy Tallinnassa 2. kesäkuuta. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.