Queen-rumpali täräyttää: alkuperäinen Freddie Mercury -näyttelijävalinta Bohemian Rhapsody -elokuvaan olisi ollut ”täyttä paskaa”

Sacha Baron Cohenin oli alunperin tarkoitus näytellä Freddie Mercuryä Bohemian Rhapsody -elokuvassa.
Rex Features/ Rick Rycroft/Pool/Shutterstock/All Over Press

Queen-rumpali Roger Taylor kommentoi Bohemian Rhapsody -elokuvan alkuperäistä valintaa Freddie Mercuryn esittäjäksi vähemmän mairittelevin sanakääntein.

Kun Bohemian Rhapsody -projekti julkistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, Sacha Baron Cohenin ilmoitettiin esittävän ikonista laulajaa. Ali G- ja Borat-hahmoistaan tunnettu Cohen kuitenkin lähti kävelemään tuotannosta kolmisen vuotta myöhemmin. Cohen väitti myöhemmin syyksi eriävät näkemykset Brian Mayn ja Taylorin kanssa siitä, kuinka Mercury tulisi filmillä esittää sekä sen, että Queen-kaksikko halusi ”suojella bändin perintöä”. Taylor puolestaan totesi, että Cohen ”ei ottanut Freddietä tarpeeksi vakavasti”.

Lukuisten käsikirjoitusmuutosten ja ohjaajavaihdosten jälkeen elokuva ilmestyi lopulta vuonna 2018, voittaen neljä Oscaria, joista yksi napsahti Mercuryä näytelleelle Rami Malekille, ja tuottaen miltei miljardi dollaria.  Käsikirjoittaja Anthony McCarten on tosin haastanut rainan tuottajan oikeuteen sopimusrikkomuksesta, sillä Twentieth Century Fox Film Corporationin tilinpidon mukaan tuotanto on edelleen pakkasella, eikä McCarten ole täten saanut palkkiotaan.

”Kaikki elokuvasta seurannut on ollut todella positiivista”, Classic Rock -lehden haastattelema Taylor vakuuttaa. ”Se oli fantastista.”

”Luulen että hän olisi ollut täyttä paskaa”, Taylor täräyttää Cohenista puhuessaan. ”Sacha on tunkeileva, jos ei mitään muuta. Hän on myös 15 senttiä liian pitkä. Katsoin viisi hänen viimeisintä elokuvaansa ja tulin tulokseen, että hän ei ole kovin hyvä näyttelijä… Ajattelin hän olleen todella suurenmoinen ja vallankumouksellinen koomikko, siinä hän on loistava. Joka tapauksessa Rami teki mielestäni mahtavaa työtä miltei mahdottomassa roolissa.”

”Me saimme sen tavallaan menemään lopulta oikein”, Taylor jatkaa. ”Halusimme viedä ihmiset matkalle, ylä- ja alamäkineen, aina riemukkaaseen päätökseen asti.”