Queenin Brian May ehdottaa uutta Live Aid -tapahtumaa – teemaksi ilmastonmuutos

Sami Turunen

Bohemian Rhapsody -elokuva on nostanut vuoden 1985 Live Aid -konsertin jälleen puheenaiheeksi. Brian May käyttää tilaisuuden hyväkseen ja ehdottaa, että nyt voisi olla hyvä aika järjestää uusi, samanlainen tapahtuma ilmastonmuutosteemalla. Aiheesta kertovat The Daily Mirror ja CNN.

Alkuperäinen Live Aid järjestettiin Etiopian nälänhädän tiimoilta, ja tämän konserttiparin esiintyjiin kuuluivat Queenin lisäksi muun muassa U2, Phil Collins, David Bowie ja Elton John. Yhdysvaltain Live Aidissa nähtiin myös Led Zeppelinin onneton reunion-keikka, jossa Phil Collins soitti rumpuja. Lontoossa ja Philadelphiassa järjestetyt konsertit saavuttivat tv:n välityksellä jopa puolentoista miljardin katsojan yleisön.

”Tapahtumaan tarvittaisiin varmasti nuorempaa sukupolvea tarttumaan härkää sarvista. Tietysti me voisimme auttaa sen verran kuin pystyisimme”, May sanoo Daily Mirrorin mukaan.

Siitä vain sitten keskustelemaan, olisiko tämä hyvä idea vai tympeä muisto mammuttiähkyn vaivaamista entisajan hyväntekeväisyyskeikoista. Toisaalta isot poptähdet toisivat asialle valtavasti näkyvyyttä, mutta toisaalta kriitikot varmasti huomauttaisivat, että jo tapahtumien järjestäminen ja esiintyjien paikalle lennättäminen aiheuttaisivat ylimääräisiä päästöjä. Eli miten sen nyt ottaa.