Queenin eeppinen klassikko rikkoo suoratoistoennätyksiä – ”Olemme iloisia, että kappale löytää uusia faneja vielä neljän vuosikymmenen jälkeenkin”

https://youtu.be/fJ9rUzIMcZQ

Bohemian Rhapsody on Universalin mukaan maailman streamatuin 1900-luvun kappale.

Queenin ikoninen single Bohemian Rhapsody on rikkonut 1,6 miljardin maailmanlaajuisen streamauksen rajapyykin, tiedottaa levy-yhtiö Universal Music Group. Laskennassa on otettu huomioon kaikkien suoratoistopalvelujen kuten Spotifyn, Apple Musicin, Deezerin ja kumppanien kuuntelut sekä virallisten Youtube-julkaisujen streamaukset.

1,6 miljardia suoratoistoa tekee Bohemian Rhapsodysta kaikkein streamatuimman 1900-luvun kappaleen. Se on myös kuunnelluin biisi classic rock -kategoriassa ohittaen näin edelliset kärkisijojen haltiat kuten Nirvanan Smells Like Teen Spiritin (1,51 miljardia suoratoistoa) sekä Guns N’ Rosesin Sweet Child O’Minen (1,46) ja November Rainin (1,38).

Vuonna 1975 A Night At The Opera -albumilla julkaistu kappale on Queenin suurimpia ja tunnetuimpia hittejä, joka on noussut Billboardin Hot 100 -listalle kolmesti. Viimeisin nousu tapahtui viime kuussa, kun kappale nousi sijalle 33. Bohemian Rhapsody -elokuvan siivittämänä. Vuonna 1992 se nousi Hot 100 -listan sijalle 2. Wayne’s World -elokuvan avustuksella.

”Yksi mahtavimmista biiseistä yhdeltä historian mahtavimmalta bändiltä. Olemme todella ylpeitä edustaessamme Queenia ja iloisia, että kappale löytää yhä uusia faneja ympäri maailmaa vielä neljän vuosikymmenen jälkeenkin”, Universalin toimitusjohtaja Lucian Grainge hehkuttaa.