Queens of the Stone Agen Josh Homme nimeää suosikkileffansa, jotka kestävät useita katseluja – ”Olen nähnyt sen varmasti yli sata kertaa…”

Hommen suosikkilistalta löytyy niin gangsterileffoja kuin romanttista komediaa.
23.8.2023 11:24

Kesäkuussa uuden In Times New Roman -pitkäsoiton julkaisseen Queens of the Stone Age -yhtyeen keulahahmo Josh Homme vieraili hiljattain Tuna on Toast with Stryker -podcastin vieraana ja keskustelu kääntyi jossain vaiheessa muuallekin kuin musiikkiin ja uuteen levyyn. Hommea nimittäin pyydettiin nimeämään elokuvat, joiden pariin tämä palaa aina uudelleen ja uudelleen.

”Kun olen allapäin, katson The Nice Guysin, jossa on Ryan Gosling ja Russell Crowe. Se on todella hauska. Se tyyli ja tapa, jolla ihmiset puhuvat toisilleen, muistuttaa minua Abbottista ja Costellosta. Sen dialogi saa minut hyvälle tuulelle”, Homme aloittaa monipuolisen listansa.

”Rakastan Gangs of New Yorkia. Siinä on jotain häiritsevän seksikästä. Ja jos ollaan rehellisiä, pidän hyvistä romanttisista komedioista, koska ne ovat niin kaukana omasta elämästäni. Leffalla ei ole väliä, rakastan vain katsella sitä fantasiaa rakkaudesta ja miten kaikki päättyy aina onnellisesti, kun todellisuudessa asiat eivät mene niin yksinkertaisesti. Pidän sellaisesta fantasioinnista.”

Elokuva, jonka Homme sanoo katsoneensa useimmiten, on puolestaan vuonna 1981 ilmestynyt Heavy Metal -animaatioelokuva, jonka soundtrackiltä löytyy muun muassa Black Sabbathia, Sammy Hagaria, Blue Öyster Cultia, Nazarethia ja Journeytä.

”Sellaista elokuvaa ei voisi tänä päivänä tehdä. Tai ainakin se olisi hyvin vaikeaa, koska se on taideteos. Mutta olen nähnyt sen varmasti yli sata kertaa”, Homme ylistää.

”Se koostuu episodeista, jotka liittyvät löyhästi toisiinsa. Se on melkoista karkkia silmille. Se on aika erikoinen, mutta todella cool. Se on hyvä leffa pössyttelijöille.”

Lisää luettavaa