Quentin Tarantinon viimeiseksi veikatusta elokuvasta liikkuu huhuja: onko aiheena elokuvakriitikko?

Hollywoodin arvostetuimpiin elokuvaohjaajiin lukeutuva Tarantino haluaa lopettaa uransa kymmeneen elokuvaan tai 60:een ikävuoteen.
15.3.2023 13:15

Oscar-palkitun elokuvaohjaaja Quentin Tarantinon viimeiseksi jäävä ohjaus kiinnostanee myös Soundin lukijoita. Consequence Film uutisoi ohjaajauran päättävän Tarantinon viimeisen tuotoksen olevan nimeltään The Movie Critic. Lähteen mukaan elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle ja keskiössä on naishahmo. Elokuvan arvellaan kertovan elokuvakriitikko Pauline Kaelista, joka työskenteli The New Yokerin toimituksessa vuodesta 1967 vuoteen 1991. Lisäksi hän oli esseisti ja kirjailija.

Käsikirjoituksen kerrotaan olevan valmis ja kuvausten alkavan todennäköisesti tulevana syksynä.

Ohjaaja-legenda on useaan otteeseen maininnut lopettavansa ohjaushommat viimeistään 60 vuoden iässä tai ohjattujen elokuvien määrän noustessa kymmeneen. Tältä kantilta katsottuna ajoitus on mitä mainioin, sillä molemmat luvut ovat seuraavaksi täyttymässä (Kill Bill 1 & 2 ovat Tarantinon laskuissa yksi elokuva). Kokonaan mies ei todennäköisesti ole kuitenkaan eläköitymässä, sillä hän on väläytellyt ajatusta televisio-ohjelmien ohjaamisesta.

Tarantinon viimeisin ohjaus Once Upon a Time in Hollywood (2019) nappasi kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joista kotiin  vietäväksi mukaan lähti kaksi. Muita ohjaajan tunnettuja teoksia ovat muun muassa Pulp Fiction, Django Unchained ja The Hateful Eight.

Lisää luettavaa