Rage Against The Machine -kitaristista merkittävän kansalaisoikeusjärjestön kampanjan äänitorvi – ”Olen ylpeä tästä toimesta”

Smart Justice -kampanjan tavoitteena on puolittaa vankien määrä Yhdysvalloissa ja kitkeä rasismia oikeusjärjestelmässä.
1.5.2019 12:28

Rage Against The Machinesta ja Prophets Of Ragesta tuttu kitaristi Tom Morello tunnetaan myös pitkän linjan aktivistina ja kansalaisoikeuksien puolestapuhujana. Ei ole siis mikään ihme, että mies on nyt nimetty ensimmäisenä muusikkona American Civil Liberties Unionin eli ACLU:n monivuotisen Smart Justice -kampanjan lähettilääksi.

”Olen tukenut ACLU:ta pitkään ja näinä koettelevina aikoina haluan tehdä kaikkeni kääntääkseni oikeuden tukipistettä oikeaan suuntaan. ACLU on vuosisadan ajan toiminut sananvapauden, kansalaisoikeuksien, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolestapuhujana ja seisonut puolueettomasti näiden arvojen takana. Olen ylpeä tästä toimesta ”, Morello kertoo Los Angeles Times -lehdelle.

Maanlaajuisen Smart Justice -kampanjan tavoitteena on saada puolitettua vankien määrä Yhdysvalloissa ja kitkeä rasismi pois oikeusjärjestelmästä. Ongelmallisia ovat myös yksityiset vankilat, jotka ovat Morellon sanoin ”ylitsevuotavassa voitontavoittelussaan eksyneet kauas oikeudenmukaisuudesta.”

”Meidän oikeussysteemimme on raakalaismainen, brutaali ja täysin erilainen kuin missään muualla järkevässä maailmassa”, Morello kuittaa.

ACLU on vuonna 1920 perustettu järjestö, joka puolustaa perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja pyrkii laajentamaan myös naisten, vähemmistöjen ja vammaisten oikeuksia. Useat sen oikeusjutut ovat olleet merkittävässä osassa vaikuttamassa Yhdysvaltain perustuslain tulkintaan. Järjestöllä oli vuonna 2017 1,2 miljoonaa jäsentä.

Lisää luettavaa