”Rakastakaa itseänne, toisianne ja heavy metalia!” – Rob Halford ottaa väkevästi kantaa tasa-arvoisuuden puolesta

8.8.2018 21:07

Metallijumala Rob Halford avaa Kerrang!-lehden haastattelussa ajatuksiaan tasa-arvoisuudesta ja seksuaalivähemmistöjen nykyisestä asemasta. Vaikka asiat ovatkin viime vuosina menneet osassa maailmaa parempaan suuntaan muun muassa sukupuolineutraalien avioliittolakien ja samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuksien kehityksen myötä, Halford toteaa paljon työtä olevan vielä edessä.

”Meillä on edelleen pitkä matka edessämme”, mies tuumailee. ”Mielestäni LGBTQ-yhteisö, joksi nykyisin itseämme kutsumme, täytyy ratkoa vielä paljon asioita tasa-arvoisuuteen liittyen. Mutta aivan kuten metalia pidettiin rock ’n’ rollin mustana lampaana — ihmisten kommentoidessa, että ’Ethän sinä oikeasti voi pitää metalista? Se ei ole musiikkia. Se on paskaa’ — sama pätee homoyhteisöön. Joiltain osin tilanne on samanlainen. Vuosi on 2018 ja puhumme edelleen seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä ja siitä, kenen uskonto on paras. Sitä olisi luullut jonkinlaisen muutoksen jo tapahtuneen ja ihmisten siirtyneen asioissa eteenpäin jo hyvän aikaa sitten. Kun nyt viettelen heavy metal -eläkevuosiani, ajattelin asioiden todellakin jo muuttuneen. Se on sääli.”

”Me emme pääse loppujen lopuksi viettämään kovin kauaa toistemme kanssa tällä planeetalla, joten mitä järkeä on haaskata aikaa jakautumalla eri leireihin. Rakastakaa itseänne, toisianne ja heavy metalia!”, mies päättää.

Mitäpä tuohon muuta lisäämään.

Lisää luettavaa