Rakkaudesta, surusta ja menetyksestä – PJ Harveyn odotettu uusi albumi on ilmestynyt

Teos pohjautuu artistin Orlam-runokokoelmaan.
7.7.2023 18:45

PJ Harveyn kymmenes studioalbumi I Inside the Old Year Dying on julkaistu tänään. Levy on laulaja-lauluntekijän uusin teos sitten vuonna 2016 ilmestyneen The Hope Six Demolition Projectin.

Albumi pohjautuu Harveyn ‎Orlam-runokokoelmaan, joka ilmestyi viime vuoden huhtikuussa, ja joka kertoo vuoden mittaisesta ajanjaksosta yhdeksänvuotiaan tytön elämässä. Artisti on kertonut, että levyn tekeminen kesti monta vuotta, eikä se käynyt helposti.

”Minusta albumi kertoo etsimisestä ja haeskelusta – ensirakkauden intensiivisyydestä, ja etsimisen merkityksestä. Ei sillä, että jonkinlainen viesti olisi välttämätön, mutta minulle albumi välittää rakkautta – se on surun ja menetyksen sävyttämä, mutta rakastava. Ehkä siksi se on niin avoin ja toivottaa kaikki tervetulleeksi”, Harvey kommentoi teosta.

Harvey tuotti levyn yhdessä pitkäaikaisten yhteistyökumppaniensa John Parishin ja Floodin kanssa, jotka vastasivat myös albumin äänityksestä ja miksauksesta. Levyn julkaisua seuraa syyskuussa alkava Euroopan-kiertue, joka on muutamaa keikkaa vaille loppuunmyyty. Suomessa artistia ei nähdä vieläkään.

Lisää luettavaa