Rammstein-bluesia? ZZ Topin kasarisoundia? Knucklebone Oscar ja Eero Raittinen tykittelevät kunnolla

12.9.2018 09:37

Knucklebone Oscar ja Eero Raittinen jatkavat lazer bluesin ilosanoman levittämistä. Kaikkihan alkoi, kun Oscar keksi päivittää perinteistä blues-muottia nykymaailmaan sopivaksi, ja mukaan pyydettiin suomibluesin suurmies ja Oscarin vanha aisapari Eero Raittinen – joka ei tosin aluksi aivan tiennyt, mitä uudesta tyylistä olisi pitänyt ajatella.

”Olen alkanut päästä hommasta jyvälle. Kuulin valmiin biisin (Witch Queen of New Orleans) äsken ekan kerran treeniksen PA:sta – olin aiemmin kuullut vain läppäriltä, ja eihän siitä helvetin sanelukonesöheröstä saanut mitään selvää. Nyt avautui ihan erilainen spektri ja sfääri, sehän rokkaa!” Raittinen kertoo kokoonpanon edellisestä singlestä ja jatkaa:

”Mutta olen vieläkin ihmeissäni, kun en tiedä, kuka soittaa ja mitäkin soitinta enkä ole edes tavannut kaikkia niitä ihmisiä. Ja sitten nämä tyypit keskustelevat biisien teosta, sovituksista ja musasta jonkun sähköpostin välityksellä. Mieletöntä! Tää on kai tulevaisuutta. Mutta olen aika innoissani, koska tässä biisissä on vahva komppi. Alkavalle konserttisalirundille toivoisin nuorison lisäksi oman ikäisiäni kuulijoita, koska näissä saleissa on helppo seurata ja kuunnella keikkaa, ja nyt bändissä on hyvä dynamiikka. Tää on oikeastaan todella hyvä bändi.”

Raittisen mainitsema uusi kappale on Raittisen ja Oscarin tulkinta vanhasta Going Down -kappaleesta. Biisin on tuottanut edellisen singlen tavoin Sami Baldauf, ja sen myötä kaksikko suuntaa myös konserttisalikiertueelle. Rundin ensimmäinen keikka on huomenna 13.9. Espoon Sellosalissa.

Knucklebone Oscar on uudesta materiaalista ja tulevasta kiertueesta innoissaan.

”Keikkamyyjä hihkui kuin pikkupoika, että Rammstein-bluesia, saadaan myyntilinjat kuumiksi! Mä itse kuulen enemmän ZZ Topin Eliminator-ajan sävyjä, jos vertailua pitää hakea. Mutta tässä jatketaan valitsemallamme tiellä siinä mielessä, että koitetaan taas uusia sävyjä. mutta tyylillä. Ja seuraavaksi julkaistava biisi sit taas hieman eri, vocoder-bluesballadi!” Oscar kertoo.

”Tulevalle rundille ei ole vielä otettu lazershow’ta kehiin, mutta sekin on suunnitteilla. Vaatinee Ritari Ässä -laservaloja, naisia mustissa pvc-asuissa, sakeaa savua ja pernaa tärisyttävää biittiä. Nyt mennään kuitenkin perinteisellä ’trio plus solisti’ -asetelmalla. Sikäli tämä on kingi kuvio, että minää, Risto Kumpulainen (piano) ja Janne Mathlin (rummut) ollaan soitettu paljon yhdessä. Bändi on helkutin tiukka ja svengaava. Ei tarvi välttämättä edes piiskaryyppyä, ja homma on jo keulimassa käsistä.”

Kuuntele uusi Going Down -esitys alempaa tai tästä linkistä. Tulevan kiertueen keikat on nekin listattu alle.

13.9. Sellosali, Espoo
22.9. Voimala 1889, Oulu
11.10. Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali, Imatra
12.10. Teatteri Provinssi, Salo
19.10. Kangasala-talo
20.10. Hyvinkää-sali
27.10. Kehräämö, Pori
9.11. Järvenpää-talo
23.11. Vuotalo, Helsinki

Lisää luettavaa