Rammstein-kitaristi uskoo rockmusiikin katoavan stadioneilta – ”Rockin kapinallisuus on ohi”

Brill / Ullstein Bild / AOP

Emigrate-sivuprojektiaan promotoiva Rammstein-kitaristi Richard Kruspe vieraili hiljattain Summa Inferno -sivuston jututetavana, ja kuten nykyään on usein tapana, haastattelussa mietittiin rockmusiikin tulevaisuutta. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Kruspella ei ilmeisesti ole hirveästi odotuksia ainakaan vanhanmallisen rockin tulevaisuuden suhteen. Genre on muuttunut keski-ikäisten musiikiksi, ja kun nykyiset suuret bändit ripustavat kitarat naulaan, ei uusia nimiä ole enää nousemassa areenaluokkaan. Suuria stadioneita kansoittavat tulevaisuudessa muunlaiset artistit kuin rockbändit, Kruspe arvelee.

”Rockilla, kuten kaikella musiikilla, oli aiemmin tietynlainen tehtävä. Se oli musiikkia, jolla minun ikäpolveni kapinoi vanhempiaan vastaan. Muistan, kun olin lapsi ja kuuntelin levyjä, niin vanhempani tulivat pyytämään, voisinko laittaa musiikin hiljemmalle. Nykyään jos omat lapseni kuuntelevat rockia, tulen huoneeseen ja pyydän, voisivatko he laittaa sitä kovemmalle”, Kruspe sanoo.

”Se kapinallisuus on siis tavallaan ohi. Kenties siksi hiphop on niin suosittua – nuorilla on tarve kapinoida, ja kapinaa löytyy nykyään parhaiten sanoituksista. Mutta aikanaan sekin loppuu, ja seuraavat sukupolvet siirtyvät jonkin uuden pariin. En tiedä, palaako rock vielä joskus huipulle, mutta juuri nyt se ei ole mikään korkein prioriteetti musiikkibisneksessä.”

Kruspe kommentoi myös sitä, miten areenaluokkaan ei ole ilmaantunut uusia rockbändejä pitkään aikaan. Mitä tapahtuu, kun nykyiset mammutit vetäytyvät syrjään?

”Mieti nyt kaikkia näitä nykyisiä dinosauruksia, ne ovat vanhoja”, Kruspe sanoo esimerkiksi Metallicaan ja Rammsteiniin viitaten.

”Mikä on viimeisin uusi stadionbändi, jonka tiedät? Ehkä Muse on uusin sellaiseksi noussut yhtye. Tarkoitan siis todella suuren kokoluokan nimiä, jotka pystyvät täyttämään stadionit. Niitä on yhä vähemmän ja vähemmän, ja ennemmin tai myöhemmin ne kuolevat tyystin pois.”