Rammstein näyttää natisevan liitoksissaan – kitaristin someviestin perusteella muutoksia on tiedossa

9.8.2023 13:05

Rammstein sai juuri päätökseen järkälemäisen stadionkiertueensa. Toukokuussa Helsingissäkin pistäytyneen rundin viimeinen keikka soitettiin Belgian Brysselissä 5. elokuuta, ja jotenkin voisi olettaa, ettei tällä kertaa nähty mitään kovin kummoisia kiertueenlopetusbakkanaaleja. Orkesteri kun on ollut koko kesän ajan myrskyn silmässä, kun julki on tullut syytöksiä naisfanien epäasiallisesta kohtelusta. Kohujen seurauksena muun muassa Universal-yhtiö lopetti Rammsteinin levyjen promotoimisen, eikä tilanne näytä jäävän siihen.

Jo aikaisemmin rumpali Christoph Schneider otti etäisyyttä kohujen keskiössä olleeseen Till Lindemanniin ja totesi julkisessa viestissään, että laulaja ”elää omassa kuplassaan”. ”Muutaman viime viikon aikana esitetyt syytökset ovat järkyttäneet meitä syvästi sekä bändinä että minua yksilönä”, Schneider kirjoitti Instagramssa kesäkuussa. Nyt myös kitaristi Richard Kruspe on julkaissut sosiaalisessa mediassa viestin, joka jättää hänen tulevaisuutensa Rammsteinissa auki.

”Kiitos siitä, että te olette te. En tiedä, millainen tulevaisuus nyt odottaa, mutta joka tapauksessa siitä tulee jotain erilaista”, Kruspe kirjoittaa. Katso alkuperäinen päivitys alempaa.

Rammstein on siitä harvinainen yhtye, ettei se ole koskaan käynyt läpi yhtään miehistönvaihdosta. Selviääkö bändi tästä enää ehjin nahoin? Hyvin harmaalta näyttää orkesterin tulevaisuus.

Lisää luettavaa