Universal lopettaa toistaiseksi Rammsteinin markkinoimisen – Taustalla Till Lindemannista esitetyt syytökset

16.6.2023 11:20

Useat naiset ovat esittäneet Rammstein-laulaja Till Lindemannista syytöksiä vallan väärinkäytöstä sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä sen jälkeen, kun irlantilaisnainen väitti somessa saaneensa huumausaineilla terästettyä juotavaa bändin järjestämissä jatkobileisiin yhtyeen taannoisen Liettuan-keikan yhteydessä.

Yhtye ja laulaja ovat jyrkästi kiistäneet kaikki syytökset eikä Liettuan-tapauksesta aloitettu poliisitutkintaa todisteiden puutteen vuoksi, mutta Berliinin yleinen syyttäjä on aloittanut esitutkinnan kahdesta erillisestä tapauksesta, jotka liittyvät Lindemannin toimintaan ja syytöksiin seksuaalirikkomuksista sekä huumausaineiden välittämisestä.

Rammsteinin levy-yhtiö Universal tiedottaa nyt lopettaneensa kaiken bändiin liittyvän promootion ja markkinoinnin tutkinnan vuoksi, uutisoi The Guardian.

”Till Lindemannista esitetyt syytökset ovat tulleet järkytyksenä. Kunnioitamme suuresti näitä rohkeita naisia, jotka ovat tuoneet asian julkisuuteen”, Universalista tiedotetaan.

Lindemannin runoteoksia julkaissut Kiepenheuer & Witsch -kustantamo on myös tiputtanut laulajan listoiltaan jo aiemmin syytösten vuoksi. Saapa nähdä, miten paljon laulajan ja yhtyeen ympärille kasaantunut vyyhti tästä vielä paisuu ja miten käy esimerkiksi Lindemannin loppuvuoden soolokiertueen ja Suomen-keikan.

Lisää luettavaa