The Ramones saa viimeinkin Grammyn

23.12.2010 14:00

Toimintavuosinaan 1974-1996 virallisten tahojen ja osin myös ostavan yleisön hyljeksimä newyorkilaislegenda The Ramones saa viimeinkin "hyväksynnän" myös Yhdysvaltain viralliselta musiikkiteollisuudelta.

Toimintavuosinaan 1974-1996 virallisten tahojen ja osin myös ostavan yleisön hyljeksimä newyorkilaislegenda The Ramones saa viimeinkin ”hyväksynnän” myös Yhdysvaltain viralliselta musiikkiteollisuudelta.

Kuuluisista Grammy-palkinnoista vastaavat järjestäjät ovat nimittäin ilmoittaneet ojentavansa The Ramonesille, punkrockin todelliselle pioneerille, elämäntyö-Grammyn helmikuun puolivälissä, päivää ennen 53. Grammy Awards -tilaisuutta.
 
Alkuperäisestä The Ramonesista on elossa enää rumpali Tommy Ramone. Laulaja Joey menehtyi vuonna 2001 ja kitaristi Johnny kolme vuotta myöhemmin, kummatkin syöpään. Basisti Dee Dee kuoli huumeiden yliannostukseen vuonna 2002.

Muun muassa Spin-lehden maailman toiseksi parhaaksi yhtyeeksi vuonna 2002 valitsema The Ramones sai uransa ainoan amerikkalaisen kultalevyn Ramones Mania -kokoelmasta. 

www.ramonesworld.com

Lisää luettavaa