Rankkasateet piinaavat maailman suurinta metallifestivaalia – Järjestäjät kieltävät saapumasta paikalle autolla

Wackenissa on niin sanotusti tilanne päällä.
1.8.2023 18:47

Tällä viikolla juhlitaan Saksassa maailman suurinta metallifestivaalia, yli 100 000 henkeä vetävää Wacken Open Airia. Tai ainakin tarkoitus on juhlia, mutta jo useita päiviä jatkuneet rankkasateet ovat heittämässä kapuloita rattaisiin oikein urakalla tekemällä tuhojaan niin kulkuväylillä kuin sekä leirintä- että itse tapahtuma-alueella. Eikä sateelle ole näkymässä loppua ihan hetkeen.

Asian vakavuudesta kertoo paljon se, että järjestäjät päättivät nyt ensimmäistä kertaa festivaalin koko 30-vuotisen historian aikana kieltää festarikansaa saapumasta paikalle omilla moottoriajoneuvoillaan varmistaakseen jo alueella olevien turvallisuuden. Ainoastaan festarialueen välittömään läheisyyteen ehtineet kulkupelit pyritään saattamaan turvallisesti perille, muita käsketään kääntymään takaisin tai pysymään kotona. Asiasta tiedotettiin festivaalin some-kanavissa.

Virallisesti keskiviikkona alkavan ja lauantaina päättyvän festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Iron Maiden, Helloween, Megadeth, Heaven Shall Burn, Trivium, Amaranthe, Kreator, Uriah Heep, Voivod, Sleep Token, Abbath ja Dropkick Murphys. Suomalaisista mukana ovat muun muassa Ville Valo, Amorphis, Battle Beast, Ensiferum, Finntroll, Havukruunu sekä Suomen Metal Battle -kisan voittanut Omnivortex. Jäämme seuraamaan, miten tilanne Wackenissa kehittyy.

 

Lisää luettavaa