Ranskan Hellfest ja vakuutusyhtiö tukkanuottasilla – festivaaliorganisaatio väittää, ettei tapahtuman peruutuksesta heru korvauksia

12.4.2020 15:43

Ranskan Clissonissa järjestettävä Hellfest ilmoitti aiemmin peruuntumisestaan koronavirusepidemian vuoksi. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 19.-21. kesäkuuta.

Festivaain järjestäjät ovat nyt ajautuneet tukkanuottasille vakuutusyhtiönsä kanssa korvauksista, sillä yhtiö on ykskantaan kieltäytynyt maksamasta niitä. Festivaaliorganisaation mukaan tapahtumalla oli vakuutus pandemian varalle, mutta tästä huolimatta korvauksia ei ole luvassa.

”Sopimuksessa määritellään selvästi, että mahdollisista pandemioista aiheutuvat menetykset korvataan, mikäli sopimus allekirjoitetaan ennen kuin Ranskan viranomaiset tai WHO tiedottavat pandemiasta. Sopimuksemme allekirjoitettiin 17. joulukuuta 2019”, Hellfest productions kirjoittaa Forbesin siteeraamassa lausunnossa.

WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi 11. maaliskuuta.

”Rakas vakuutusyhtiömme näyttää epäilijöille, että vakuutuksesta on helppo maksaa, mutta korvausten saaminen onkin sitten vaikeampaa”, festivaalin edustajataho kommentoi tilannetta. ”Vakuutusyhtiömme kertoi miten ’tämän tyyppinen’ pandemia ei kuulu vakuutussopimuksen piiriin.”

”Solidaarisuuden ja velvoitteiden kunnioituksen pitäisi olla vakuutuksenantajien keskeinen huolenaihe”, Hellfest productions paaluttaa.

Vakuutusyhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut väitteitä.

Hellfestin tämänvuotinen kattaus sisälsi muun muassa Faith No Moren, Deftonesin, Judas Priestin, Kornin, System Of A Downin, Sepulturan, The Offspringin ja Deep Purplen yli sadan muun artistin ohessa.

Lisää luettavaa