Raskasta asiaa: Mm. Stam1na, My Dying Bride, The Haunted

Stam1nan kesä saa arvoisensa päätöksen, kun Jonkinlaisia hirviöitä -dokumenttisarja tulee päätökseen. Tunnelma on kovin synkeä niin Simerockissa kuin Jurassic Rockissakin – muun muassa hännystelijät saavat kuulla kunniansa. Ja saavatpa he oikein nyrkistäkin! Festarijärjestäjä Jukka Holmstedt antaa puolestaan yhtyeelle arvokasta palautetta.

Mennäänpä tänne.

Ja jos synkissä tunnelmissa pitää jatkaa niin sitten täytyy mennä brittiläisen My Dying Briden maailmaan. Lokakuun puolivälissä ilmestyvältä A Map of All Our Failures -albumilta on nimittäin lohkaistu kappale Kneel ’Till Doomsday. Sadepäivään sopivaa synkkyyttä tarjolla täällä.

Ruotsalaisesta thrash-yhtye The Hauntedista ovet paukkuen alkuvuodesta lähtenyt solisti Peter Dolving taas julkaisee Thieves And Liars -albumin 24.10. Kohtalaisen erikoiset näytepalat soivat täällä.

Uuden albumin nimi on epäilemättä suunnattu kohti The Hauntedia ja erityisesti bändissä vaikuttavia Björlerin veljeksiä kohti. Dolving nimittäin syyttää At The Gatesissakin vaikuttavaa kaksikkoa vaikka mistä: rahan pimittämisestä, huumeiden käyttämisestä, valehtelusta ja niin edelleen. Ainoastaan nimekäs musiikkimanageri Petri H. Lunden on kuulemma pahempi tapaus… Lue Dolvingin avautuminen täällä.

Suomalaisyhtye Valonkantajat on puolestaan kiinnitetty Violent Journey Recordsille. Tuomittu elämään -albumi ilmestyy 12.10. ja näytepala Lupaus löytyy täältä.